TV HABER

Serap Paköz kaçırılan Piroze'yi canlı yayında kurtardı

“Gerçeğin Peşinde” programına Van’da 2 gün önce kaçırılan Piroze Kont’un canlı yayında kurtarılması damgasını vurdu.

Serap Paköz kaçırılan Piroze'yi canlı yayında kurtardı

Serap Paköz’ün sunumuyla hafta içi her gün Tv 8 ekranlarında yayınlanan “Gerçeğin Peşinde” programına Van’da 2 gün önce kaçırılan üniversite öğrencisi Piroze Kont’un canlı yayında kurtarılması damgasını vurdu.


Piroze’nin ailesi canlı yayında
Programı açan Serap Paköz konuyu şöyle anlattı: “Piroze Kont, 22 yaşında bir üniversite öğrencisi. Sabah okula gitmek üzere durakta arkadaşı ile minibüs beklerken, yanlarında bir ticari taksi duruyor. Piroze’yi zorla araca bindirip, kaçırıyorlar. Aile bugün Van’dan geldi ve Piroze’nin annesi Resime Hanım, kız kardeşi Hasret, ablası Pakize ve ağabeyi Enescan şu anda stüdyodalar.”


Başlık parası teklif ettiler
Söz alan Piroze’nin ablası Pakize Hanım; “Kardeşim Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Bilgisayar Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi. Kardeşim, kaçıran kişinin ailesini tanıyordu. Piroze’yi, oğulları Mustafa’ya almak istemişlerdi; ama ne Piroze ne de biz istememiştik. Kardeşimi kaçıran Mustafa Gülçek’in amcası Musa Gülçek, Yalınağaç Köyü muhtarını aramış; ‘Kız artık bizim, anlaşalım’ diyerek, başlık parası teklif etmiş. Bize haber göndermiş. Benim kardeşimi zorla kaçırdılar, zorla tutamazlar. Başlık parası teklif etmek ne demek? Kızı kaçırdılar yaa o zihniyetlere göre kız kirlendi, anlaşacağız gözüyle bakıyorlar. Bizim kardeşimiz masum, bizim için tertemizdir. Piroze okuyacak. Biz kardeşimizi istiyoruz” dedi.


Kızımı istiyorum
Piroze’nin annesi Resime Hanım; “Benim kızım üniversitede okuyor. Evlenmek isteseydi bize söylerdi. Kızımı istiyorum” dedi.


Paköz, Piroze’yi kaçıranlara seslendi
Aileyi dinleyen Serap Paköz, Piroze’yi kaçıranlara seslendi; “Büyük suç işliyorsunuz. Aile burada, kızlarını almadan da hiçbir yere gitmeyecekler.”


Canlı yayında kurtarıldı
Canlı yayın sona ermeden Serap Paköz, güzel haberi verdi. “Gözümüz aydın Piroze bulundu!” diyerek genç kızın bulunduğunu açıklayan Serap Paköz’ün, sözlerinin ardından Piroze’nin ailesi, stüdyodaki izleyiciler ve ekran başındaki milyonlar sevinç gözyaşlarına boğuldular.


Gözaltına alındı
“Yayınımız üzerine harekete geçen Van Merkez İlçe Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü başarılı bir operasyonla Van’ın bir köyünde alıkonulan Piroze’yi, kurtardı. Mustafa, gözaltına alındı. Prosedür gereği sağlık kontrolünden geçecekler sonra Asayiş Şube’ye getirilecekler. Piroze, şikayetçi olduğu andan itibaren Mustafa, nöbetçi hakimliğe sevk edilecek” diyen Serap Paköz, Van Merkez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar