GÜNDEM

Senaristlerden habervaktim'e sert tepki

Habervaktim'in Meral Okay'ın vefatı ardından yaptığı yayınlara bir tepki de senaristlerden geldi.

Senaristlerden habervaktim'e sert tepki
GAZETECİLER.COM
habervaktim.com sitesinin bu sabah hayatını kaybeden senarist Meral Okay hakkında yaptığı haber tepki çekmeye devam ediyor. Senaryo Yazarları Derneği de bir basın açıklamasıyla ustalarına sahip çıktılar ve sitenin haberlerini kınadılar. 

Yeni Akit Gazetesi’nin gayri resmi yayın organı habervaktim.com sitesi bu sabah hayatını kaybeden Meral Okay’ın ardından “O Kadın Öldü” başlıklı bir haber yayınladı. Hemen ardından da Okay’ın “Öldüğünde yakılmak istediğine ilişkin” vasiyetine gönderme yaparak “Camiye mi gidecek, fırına mı?” başlıklı ikinci bir haber daha paylaştı. 

İki haberin ardından Senaryo Yazarları Derneği bir basın bülteni yayınlayarak Okay’ın hatırasına sahip çıktılar.

SENDER basın bülteninde şunları söyledi:

”Büyük ustalarımızdan, güzel insan Meral Okay'ın sıcak hatırasını kirletmek isteyen haksız ve insafsız saldırıları üzüntüyle karşılıyor ve şiddetle KINIYORUZ. 

Sağlığında yürütülmeye başlanan linç kampanyasının devamı niteliğindeki bu çirkin saldırılara rağmen, değerli meslektaşımız Okay'ın güler yüzü ve güzel kalemiyle halkımızın yüreğinde derin iz bıraktığına inanıyoruz. Meslektaşımız sevgili Meral Okay'ı hep büyük bir sevgi ve saygıyla hatırlayacağız.

Tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

ÇOK OKUNANLAR