GÜNDEM

Sen çıkıp bu gazetecilere teröristsin dedin

Siyasiler bu kez gazeteciler üzerinden kapıştı. CHP lideri Erdoğan'a postmodern dikkatör deyip ağır konuştu.

Sen çıkıp bu gazetecilere teröristsin dedin

GAZETECİLER.COM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün tahliye edilen Ahmet Şık ve Nedim Şener'e daha önce 'terörist' diyen Başbakan Erdoğan'a sert dille yüklendi.

"Sen çıkıp, bu insanlardan özür dileyecek misin? Bu insanlar gazeteci mi terörist mi? açıklayacak mısın? Sen masumiyet karinesini çöpe attın. Mahkeme kararı olmadan bu insanları yaftaladın. Şimdi vicdan muhasebesi yapıyor musun?"

YA İSPAT ET YA DA...

Başbakan Erdoğan'ın kendisine de iftira attığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben güya 'İsrail'de tutuklu gazeteci yok' demişim. Sayın Erdoğan, en kısa zamanda bu sözleri söylediğimi kanıtlayamazsan, ben senin şeref ve haysiyetini sorgularım" diye rest çekti.

Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma tahliyelere ilişkin bölümleri şöyle:

DİKTATÖR ÇİLEDEN ÇIKTI

Dünya Türkiye'deki post modern diktatörlüğü kabul ediyor. Bir diktatörün foyası meydana çıktı, diktatör çileden çıktı. 'CHP Genel Başkanı yurtdışına gidip, Türkiye'yi şikayet ediyor' diyor. Doğru ben gidip anlatıyorum.

VEKİLLERİNE ÇAĞRI

Buradan tüm vekil arkadaşlarıma bir görev veriyorum. Hem Türkiye'de hem dünyada birinci göreviniz bu post modern diktatörün halini dünyaya anlatmaktır. Bu görevin ihmal edilmesini kesinlikle istemiyorum.

375 GÜN ÇALANLARIN CESARETİNİ ARTTIRMAYACAĞIZ

Bu görevi yerine getiremezsek Nedim Şener'in Ahmet Şık'ın hayatlarından 375 gün çalanların cesaretini arttırırız. İnsanlar, 1 gün bile gereksiz yere tutuklu kalmasın diye hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi anlatacağız. Silivri Toplama Kampı'nda insanların nasıl hapislerde tutulduğunu anlatacağız. Bu hukuk skandalın bütün dünyadaki raporlara koyduracağız.

POST MODERN DİKTATÖRE SORUYORUM

Ben post modern diktatöre soruyorum:

Sen çıkıp bu gazetecilere teröristsin dedin. Sen çıkıp, bu insanlardan özür dileyecek misin? Bu insanlar gazeteci mi terörist mi? Masumiyet karinesini çöpe attın. Mahkeme kararı olmadan bu insanları yaftaladın. Vicdan muhasebesi yapıyor musun?

ÇOK OKUNANLAR