GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Semiha Şahin

CNN Türk

Semiha Şahin

Her muhabire nasip olmaz, yaptığı haberi izleyicilere kendi sunmak... Gazetelerde zaten pek mümkün değildir; başlığını, spotunu hatta bazen içini, editör düzeltir, sayfa sorumlusu değiştirir, yayın yönetmeni takla attırır.

Televizyonda bazen olur bazen olmaz. Ama genelde program sunan spikerlik yapanların da haber yapması beklenmez. Onlar ekran yüzüdür, pırıl pırıl gülümser ve meslektaşlarının yaptığı haberleri sunarlar. Kendilerinin olmayan haberleri sunarken hata yapma riskleri de kabul edilemez.

Semiha Şahin, CNN Türk ekranlarının aydınlık yüzlerinden biri. Muhabirlikten sunuculuğa geçmiş bir isim. Ama belli ki içindeki muhabirlik ateşi sönmemiş. Haber görünce biraz daha aydınlanıyor yüzü.

Berk Demircioğlu'nun hikayesi de etkilemiş belli ki Semiha Şahin'i. Sena Köse Demircioğlu'nun, Down Sendromlu oğlu Berk Demircioğlu'nun hayata tutunma öyküsünü anlattığı "Aynı Hayattayız" isimli kitabı gördükten sonra, anne Sena Köse Demircioğlu ile ve Berk Demircioğlu ile yaptığı röportajlarla, Berk'in çalıştığı hastanede mesai arkadaşları ile birlikte "aynı hayatı" nasıl paylaştığını bize anlattı bu sabah Semiha Şahin.

Kendi haberini izleyiciye sunma şansını da sonuna kadar kullandı. Haberde yer veremediği şeyleri haberi sunarken anlattı, kendisini izlediğini bildiği Berk'e ekrandan selam gönderdi, Berk'in ve annesinin mesajlarını izleyicilere aktardı.

Sonuçta hayatın içinden, nefes alan bir yaşam haberini bizlerle paylaşarak günün televizyoncusu olmayı da haketti.



SEMİHA ŞAHİN KİMDİR?

2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi, Medya ve iletişim bölümünü bitiren Semiha Şahin, daha üniversite yıllarında çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başladı.

Mezun olduktan sonra İngiltere'de reklamcılık ve halkla ilişkiler eğitimi aldı bir yandan da Bournemouth 2CR FM ve BBC Türkçe servisinde staj yaptı.

SKY Türk'de profesyonel olarak televizyonculuğa başlayan ve üç yıl hem muhabirlik hem de spikerlik yapan Şahin,  Eylül 2010'da CNN TÜRK ailesine katıldı.

Pek çok dikkat çeken habere dizisine imza attıktan sonra  Deniz Bayramoğlu ile birlikte hafta içi her gün Güne Merhaba'yı sunmaya başladı.


ÇOK OKUNANLAR