RÖPORTAJ

Selçuk Yöntem: Sahnede bu kadar yorulmuyorum

Selçuk Yöntem: "İnsanlar ‘Koltuğa oturuyorsun, soru soruyorsun’ diye düşünüyor ama sahnede bile bu kadar yorulmuyorum" dedi.

Selçuk Yöntem: Sahnede bu kadar yorulmuyorum

Atv’nin, dizilerin reytinglerine kafa tutan yarışma programı ‘Kim Milyoner Olmak İster?’i iki yıldır sunan ünlü tiyatrocu Selçuk Yöntem, Günaydın'dan Oğuzhan Toracı'ya konuştu.

Selçuk Yöntem; "Hayatımda ilk defa üç yıl sahnelerden uzak kaldım. İnsanlar ‘Koltuğa oturuyorsun, soru soruyorsun’ diye düşünüyor ama sahnede bile bu kadar yorulmuyorum. Her yarışmacı icin enerjinizin değişmesi hiç kolay değil" dedi.

İŞTE O RÖPORTAJDAN DİKKAT ÇEKEN BAZI BÖLÜMLER:

'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasının yeni sezonuyla ilgili nasıl tepkiler aldınız?

Çok güzel gidiyor, mutluyuz. İyi yarışmacılar çıkıyor ve halk da iyi reaksiyon verdi, tam anlamıyla bir birliktelik işi yapıyoruz.

DİZİLERİN ÜZERİNDE İZLENME ORANIMIZ VAR

Bu yarışmanın yıllardır aynı başarıda devam edebilmesinin sırrı nedir?

Kendi özünde çok başarılı bir yarışma, yani konsept olarak dört dörtlük bir açılımı var. Her şey çok kurallı ve de o sistematiği; yarışmacıyı, seyirciyi çok çekiyor. Çok kuvvetli bir yarışma formülü var, ondan sonra da ekip çok önemli. Tabii soruların hazırlanması başlı başına zor bir olay... Bütün bu faktörler bir araya geldiğinde ve hepsi artı değerdeyse, o iş başarılı olur. Ben de bu işi çok severek sunuyorum. Tabii başkalarına da sormak gerekir, belki de seyirciye sormalı...

Aslında bir yarışma programından da beklenilmeyecek bir reytingi var; dizilerle yarışıyorsunuz...

Evet, aynen öyle... İzlenme oranlarında zirvedeki dizilerin arasına giriyor. Hatta onların üzerine de çıktığı oluyor. Güzel bir his bu.

Yapımcınız Mehmet Çam ile konuştuğumda; "Aslında yarışma programı ama işin içerisinde bir de şov var" dedi. Bu şov ne anlama geliyor, işin içinde kurgu mu var?
Kurgu olamaz, çünkü yarışmanın yapısına uygun değil. Şov ile birlikte dramatik bir yapısı da var. Yarışmacının ummadığınız bir hikayesiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bazen bir yarışmacı, bir bölümün tamamını kapsıyor. Anlık bir olay ve gelişmelere göre ilerleyen bir yarışma.

Yarışmacı profilleri önceki yıllara göre daha genç yaştakilerden oluşuyor ve genel olarak da eğitimli kişiler seçiliyor. Bu bilinçli bir seçim mi?

Yok, zaten yarışmacı seçiminde benim hiçbir inisiyatifim yok. Kimler, ne şekilde seçiliyor bilmiyorum. Tabii ki bazı değerler göz önüne alınıyor ama arka arkaya gençlerin çıkması bir rastlantıdır. Herkes her şeyi bilemez. Sorbonne ya da Yale Üniversiteleri'nden mezunlar da ilk soruda gidebilir ama gösterge o değil. O koltuk ve heyecan gerçekten başka bir şey.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar