GÜNDEM

Sedat Ergin: Kopyala, yapıştır ve dinlemeye devam et

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, FETÖ'cü polislerin kendisini dinlediği dönemde yaşananları köşesine taşıdı.

Sedat Ergin: Kopyala, yapıştır ve dinlemeye devam et

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, dün FETÖ'nün kendisiyle ilgili dinleme ve takip olaylarını köşesine taşımıştı.

Usta kalem bugün de FETÖ'cü polislerle ilgili o dönemde neler yaşadığını yazdı.

İşte Sedat Ergin'in yazısından bir bölüm:

Kopyala, yapıştır ve dinlemeye devam et

Hemen yanındaki “İletişim aracının türü-numarası” bölümünde “357065...” şeklinde başlayan 15 haneli bir IMEI numarası (cep telefonunun seri numarası) yazılmış.

Bu bilgilerin karşısındaki “İletişimin dinlenmesi ve kayda alınma gerekçesi” bölümünün altında talep edilen tedbir için şu gerekçe anlatılmış:

“İBDA-C (İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi) Terör Örgütü ve irtibatlı unsurların ülkemizdeki faaliyetlerinin deşifre edilerek, gerçekleştirilebilecek eylemlerin engellenmesi...”

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Ayhan Falakalı, aynı gün bu gerekçeyi de ekleyerek Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimliği’ne şöyle bir talep yazısıyla başvuruyor:

“Dini motifli terör örgütü mensuplarınca kullanıldığına dair istihbari mahiyette bilgiler elde edilen, ekte gerekçesi ile telefon numarası belirtilen şahıs/şahısların, gerçekleştirmeyi planladıkları/planlayacakları eylemlerin önceden tespit edilerek engellenmesi amacıyla; 2559 Sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun Ek 7. Maddesinde değişiklik yapan 5397 Sayılı Kanunun 1. Maddesine istinaden irtibatlarının dinlenmesi, tespit edilmesi, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi, kayda alınması hususunda hâkim kararına ihtiyaç duyulmaktadır. Gereğini arz ederim.”

Sedat Ergin'in yazısının devamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar