MEDYA KÖŞESİ

Seda Sayan'ı çıldırtan Atatürk eleştirisi

Seda Sayan programına Atatürk'ün heykelini getirip izleyenleri hayretler içinde bırakınca yeni bir polemik başladı. Sayan 5N 1K'da patladı.

Seda Sayan'ı çıldırtan Atatürk eleştirisi
GAZETECİLER.COM
Seda Sayan programına 19 Mayıs nedeniyle Atatürk'ün balmumu heykelini getirip izleyenleri hayretler içinde bırakınca yeni bir polemik de başlamış oldu. Cüneyt Özdemir konuyu 5N 1K'da ele aldı.

CNN Türk
'te yayınlanan 5N 1K konuyu sıcağı sıcağına gündemine aldı ve gelen eleştirileri, tepkileri aktardıktan sonra Seda Sayan'a da cevap hakkı verdi.

Cüneyt Özdemir
konuya dair ressam Bedri Baykam'dan da görüş aldı. Baykam eleştirilerin abartılmaması gerektiğini vurgularken, Sayan gelen tepkileri anlamadığını söyledi.

Ünlü şarkıcı hem isyan etti hem de ilginç bir savunma yaptı: Biz ne yapmışız ki? Ata'nın karşısında dansöz mü oynattık? Atamızın sevdiği şarkıları söyledik hep beraber.

İşte Seda Sayan'ın isyanı:



Seda Sayan: Teşekkür ediyorum ben size Cüneyt Bey. Bana cevap hakkıverdiniz. Sabahtan beri bir şeyler söyleniyor. Biz orada sadece 19 Mayıs programı yaptık, ne var ki bunda? Anlamıyorum, resmini koyuyoruz da balmumu heykeli neden olmasın. Kaldı ki biz bu heykeli Müjdat Gezen'den aldık. Daha önce de Alişan ve Çağla Şıkel de getirdiler aynı stüdyoya kimse bir şey demedi. Bana gelince mi sorun oluyor. Hem biz ne yapmışız ki? Ata'nın karşısında dansöz mü oynattık? Atamızın sevdiği şarkıları söyledik hep beraber.

Bedri Baykam: Seda Sayan'ı da dinledim. Tabi ki sonuçta iyi niyetle yapılmış bir şey. Normalde sabah programları suya sabuna dokunmadan geçiyor. Eleştiriyi anlıyorum, Atatürk o ortamda o şekliyle biraz garip durmuş. Ama Seda Hanım bu arada niyetini de anlattı. Bence abartmaya gerek yok.

[photos]

SAYAN'IN PROGRAMINDA NELER OLMUŞTU?

Seda Sayan, bu sabahki programında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Ancak konukların misafir edildiği koltuklarda bu kez Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumundan heykeli vardı.

Sabahın Sedası programının açılışında Faruk Saraç'ın Atatürk kıyafetleri defilesinin ardından bir askerimiz tarafından okunan İstiklal Marşı'nın VTR'si yayınlandı.

Daha sonra Atatürk'ün en sevdiği türkülerden biri olan Vardar Ovası'nı Seda Sayan, Müşerref Akay ve Sümer Ezgü ile birlikte söylediler.

Seda Sayan programda açılış şarkılarının ardından Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile birlikte Savarona yatında çekilen röportajı yayınladı.







ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar