MEDYA KÖŞESİ

Seçime 3 gün kala sokaklardaki son durum ne? Nagehan Alçı yazdı

Türkiye'de ilginç bir seçim süreci yaşandığını belirten Nagehan Alçı, sokaklardaki son durumu okuyucuları ile paylaştı.

Seçime 3 gün kala sokaklardaki son durum ne? Nagehan Alçı yazdı

Türkiye sandık başına gidiyor. Seçime sayılı günler kala sokaklarda son durum ne? "Son haftayı insanların arasına karışarak, tesadüfi yürümelerle geçirip gözlemlemek istedim."  diyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AK Parti’nin kampanyasının diğer partilerden çok daha fazla göründüğünü, CHP’nin seçim izinin en fazla Bakırköy’de olduğunu,  en çok konuşulan konunun ise  31 Mart'tan sonra ekonominin ne olacağının olduğunu belirtti.

" Sert kampanya dili toplumu sertleştirmemiş gibi görünüyor. Galiba toplum artık siyaset yorgunu." diyen Alçı son 10 yılın en güç seçimine girildiğini ifade etti. Alçı ,"Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok yerde adayların arasındaki puan farkı çok az görünüyor. Sandık bu kez çok heyecanlı olacak." ifadelerini kullandı.

Seçime 3 gün kala sokaklardaki son durum ne? 

Türkiye çok ilginç bir seçim süreci yaşadı. Artık son viraj. 3 gün sonra sandığa gidiyoruz. Bu seçimden beklentilerimi ve seçim ertesi ile ilgili tahminlerimi yarın daha detaylı yazacağım. Bugün hafta başından beri sokaklardaki hava üzerine birkaç şey söylemek istiyorum.

Son haftayı insanların arasına karışarak, tesadüfi yürümelerle geçirip gözlemlemek istedim. Pazartesi gündüz Bağdat Caddesi’nde yürüdüm. Akşam Beyoğlu’nda,  Yunanistan Başkonsolusluğunda bir davet vardı, çok kalabalıktı ve herkes seçimi konuşuyordu. Sonrasında ise İstiklal’in kalabalığına karışıp epey dolaştım.

Salı günü Ümraniye’den Çengelköy’e, Çengelköy’den Üsküdar’a yürüdüm, oradan büyük bir Marmaray turu yaptım. Hem Halkalı’ya kadar gittim hem de Yenikapı’dan Taksim hattına geçerek 4. Levent güzergahına uzandım.

Çarşamba Şişli’den Fulya’ya, Fulya’dan Taksim’e çıktım. Sokak sokak gezdim. Afişlere göz attım, seçim otobüslerini gözlemledim.

EN ÇOK GÖRÜNEN PARTİ

İzlenimlerim şöyle:

AK Parti’nin kampanyası diğer partilerden çok daha fazla görünür. Seçim otobüsleri neredeyse her 5 dakikada bir geçiyor. Yalnızca güçlü olduğu bölgelerde değil, her yerde bu böyle. Şişli’de Sarıgül’ün kuvvetli bir kampanyası var ama AK Parti adayının posterleri ve otobüsleri  de çok yoğun.

Beşiktaş’ın göbeğinde Cumhur İttifakı büyük bir seçim masası kurmuş. CHP’nin en güçlü olduğu yer Beşiktaş, önceki kampanya dönemlerinde AK Parti standına sataşmalar yaşanmıştı ancak bu kez AK Parti burada bile CHP’den daha görünür.

HANGİ ADAYIN AFİŞİ HER YERDE?

Dolaştığım yerler arasında CHP’nin seçim izini en fazla Bakırköy’de gördüm. Mevcut başkan ve CHP’nin adayı Bülent Kerimoğlu ilçeyi baştan sona kendi afişleri ile donatmış. Otobüslerin yoğunluğu da fazla.

Bağdat Caddesi’nde CHP’nin Kadıköy adayının afişleri dağıtılırken bir grup kadının o afişleri nasıl büyük bir heyecan ve hırsla aldıklarına şahit oldum. Birbirlerine şöyle diyorlardı: “Burası bizim, burayı katiyen onlara vermeyeceğiz.”

HERKESİN KONUŞTUĞU KONU

Konsolosluktaki davette çok farklı siyasi profillerden insanlarla sohbet ettim. Genel olarak herkeste çok gergin geçen seçim sürecinin verdiği  yorgunluk ve tedirginlik vardı. “Artık kavga bitsin” modunda birçok kişiyle karşılaştım. Ama en çok konuşulan konu 31 Mart'tan sonra ekonominin ne olacağı. Sonuç nasıl çıkarsa çıksın herkes bu konuda karamsar. İyimser tahminde bulunana rastlamadım.

Siyasetteki gergin dile karşı ben sokakta herhangi bir gerginlik görmüyorum. Hatta 24 Haziran öncesine kıyasla ortalık daha sakin, sessiz. Sert kampanya dili toplumu sertleştirmemiş gibi görünüyor. Galiba toplum artık siyaset yorgunu.

Son 10 yılın tahmini en güç seçimine giriyoruz. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok yerde adayların arasındaki puan farkı çok az görünüyor. Sandık bu kez çok heyecanlı olacak.

Ancak sonuç ne olursa olsun bunun bir yerel seçim olduğunu unutmazsak hepimiz açısından çok daha sağlıklı bir Nisan ayına uyanırız…

Yarın olası sonuçlar üzerinden Türkiye’nin önümüzdeki 4.5 yılında neler yaşanabileceğine dair tahminlerimi yazacağım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar