POLEMİK

Şebnem Bursalı'dan müthiş CHP iddiası!

Takvim yazarı Şebnem Bursalı, CHP'li milletvekilleriyle ilgili çok konuşulacak bir iddiayı daha gündeme taşıdı..

Şebnem Bursalı'dan müthiş CHP iddiası!

Takvim yazarı Şebnem Bursalı, gazetesinde ilk yazısında CHP içindeki yasak aşkları köşesine taşımış, bu durumun Selvi Kılıçdaroğlu'nun kulağına kadar gittiğini yazmıştı.

Şebnem Bursalı, bugünkü yazısında da CHP kulislerini karıştıracak yeni bir ididada bulundu.

Bursalı, hayatında İzmir'e gitmemiş milletvekillerinin bile bu şehirden belediye başkan aday adayı olacaklarını iddia etti.

İşte Şebnem Bursalı'nın bugünkü yazısından bir bölüm:


CHP'DEN KAÇAN KAÇANA

Malum 2019'da 3 seçim birden var. Mart'ta önce yerel seçimler yapılacak ve partilerin burada alacakları oy, Kasım'daki milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir sağlama olacak.

Ama CHP'de durum biraz farklı.
Duyduk ki; CHP'li milletvekilleri 2019 genel seçimlerinden ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ümidi kesmiş ki; garanti gördükleri yerlerden belediye başkan adayı olmak için şimdiden kulis yapıyorlar. Her ne kadar garanti olmasa da İstanbul, en gözde adaylık. Meclis Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, bizzat Kılıçdaroğlu ile görüşerek bu niyetini dile getirdi ve bir televizyon programında adaylığını da resmen açıkladı.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay ile Gürsel Tekin de İstanbul adaylığı için var gücüyle bastırıyor. Parti içi muhalefetin önemli isimlerinden Muharrem İnce'nin gözü de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında... İnce ayrıca memleketi Yalova'dan da adaylık için nabız yokluyor.

Parti sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için nabız yokladığı da gelen haberler arasında. CHP'nin "kalesi" olarak gördüğü İzmir için yarış daha keskin. Partinin Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile İzmir milletvekili Tuncay Özkan hayli hevesli.

CHP kulislerinde bırakın büyükşehir adaylığını, ilçe belediye başkanlığına hevesli epey milletvekili var. Garanti görülen İzmir'in ilçeleri de bunların başında geliyor. Ama gelin görün ki İzmir'e hevesli olanlar ne İzmirli ne de İzmir'de 1 gün bile yaşamamış. Mesela, Genel Başkan eski Yardımcısı aslen Diyarbakırlı İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Konak'tan aday olmak için kulis yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun akrabası ve Tunceli milletvekili Gürsel Erol da Çiğli Belediye Başkanı olmak için şimdiden epey yol almış görünüyor. Özetle 2019'a kadar CHP'de vekillik out, başkanlık in...

Şebnem Bursalı'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar