GÜNDEM

Sayıştay RTÜK'e o lojmanları sordu!

RTÜK Başkan ve başkanvekili tarafından lojman olarak kullanılan misafirhaneler inceleme altına alındı.

Sayıştay RTÜK'e o lojmanları sordu!
GAZETECİLER.COM -  Sayıştay, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ve Başkanvekili Taha Yücel'in lojman olarak kullandığı RTÜK'e ait misafirhaneleri mercek altına aldı. Misafirhanelerin RTÜK tarafından karşılanan giderleri inceleniyor.

Cumhuriyet daha önce RTÜK Başkanı ve başkanvekilinin lojman olarak kullandığı dairelerin giderlerinin RTÜK tarafından karşılandığını duyurmuştu. Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na, konuya ilişkin verdiği soru önergesi yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

RTÜK Başkanı Dursun'un, Başbakan Yardımcısı Arınç'a ilettiği soru önergesinin yanıtında RTÜK Başkanı ve başkanvekilinin yıllardır lojman olarak kullandığı Bilkent Park Sitesi'ndeki iki dairenin 1997 yılında üyelerin ve personelin yararlanması için misafirhane olarak alındığı belirtilirken, dairelerin bugüne kadar üst kurul personeli ve üyeleri tarafından misafirhane olarak kullandığına işaret edildi.

Sayıştay denetliyor

İki dairenin ek bina olarak kullanılmak istendiği ancak binada bulunan diğer daire sahiplerinin buna izin vermediği belirtilen yanıtta, "Sayıştay denetimlerinde yapılan eleştiriler üzerine söz konusu dairelerin ek bina olarak kullanılması düşünülmüş ve bu çerçevede çalışmalar yapılmış ise de bunun için kat maliklerinin oybirliği ile karar alınması gerekli olduğundan yapılamamıştır" denildi.

Misafirhanelerin tefrişi ile ilgili olarak Sayıştay tarafından yapılan incelemelerin ise sürdüğünü kaydeden Dursun, kendisinin ve başkanvekilinin lojman olarak kullandığı iki dairenin giderlerinin hangi mevzuata dayanılarak RTÜK kasasından ödendiğine ilişkin bilgi ise vermedi.

Dursun, şöyle dedi: "Kamu Konutları Yönetmeliği'ne göre Bilkent Park sitesinde bulunan taşınmazların lojman olarak tahsis edilip edilemeyeceği konusunda Maliye Bakanlığı'na yazı yazılmış olup, Maliye Bakanlığı'nın cevabi yazısında üst kurul başkanı için Kamu Konutları Yönetmeliği'ne göre eşyalı lojman tahsis edilebileceği belirtilmiştir. Bu çerçevede Bilkent Park sitesinde bulunan taşınmazların lojman olarak tahsisi yönünde çalışmalar devam etmektedir."

ÇOK OKUNANLAR