KİTAPLIK

Sayım Çınar'ın bavulu yine dopdolu

Bomba röportajları ile takip ettiğimiz gazeteci ve yazar Sayım Çınar "Sayım'ın Bavulu" köşesi bu sefer de dopdolu... İşte Sayım'ın Bavulundaki kitaplar:

Sayım Çınar'ın bavulu yine dopdolu

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK
SAYIM ÇINAR
sayimc@superonline.com

 

KİLO VERMENİN EĞLENCELİ BİR YOLUNU BULDUM

Geleceğin ne olduğunu bilmiyorum ama geçenlerde aldığım bir telefon beni diyet yapmaya zorladı. Diyetimin beşinci gününde yaklaşık 3 kilo verdim. Bir ay sonunda bakalım neler olacak?  

Dr. Yasemin Arslan ve kardeşi Şule Arslan, 1999 yılından bu yana özel kliniklerinde medikal estetik, sağlıklı hayat ve diş hekimliği alanlarında hizmet veriyorlar. Doktor Kardeşlerle Eğlenerek İnteraktif Zayıflama adlı kitap hayatımda radikal bir değişime yol açtı. Bu iki doktor batı tıbbının deneysel tecrübelerini Doğu tıbbının kadim bilgeliğiyle harmanladıkları kliniklerinde, modern tıbbi uygulamaların yanı sıra akupunktur ve mezoterapi gibi uygulamalara da yer veriyorlar.

DenemeDoktor kardeşler, mesleki birikimlerinden yola çıkarak herkesin uygulayabileceği ve eğlenerek devam edebilecekleri bir diyet programı hazırladılar.

“Yasemin ve Şule’nin Yolu” adını verdikleri diyet programında detoks, doğal beslenme, her gün uygulanabilen egzersizler ve motivasyon arttırıcı faaliyetler öneriliyor. Zayıflamak isteyen kişilerin bu süreçte destek görmesi çok önemli: Yasemin ve Şule’nin Yolu’nda motivasyonu yüksek tutmak ve kilo vermeyi eğlenceli hale getirmek için zevk alabileceğimiz çeşitli aktiviteler öneriliyor.

Diyet sürecinde dans etmek, fotoğraf çekmek, sosyal paylaşımlarda bulunmak gibi değişik etkinlikler öneriliyor. Kitapta yer alan çeşitli testler diyet programının interaktif şekilde sürdürülebilmesini sağlıyor. Doktor kardeşlerle iletişim kurmak ve süreç boyunca kendilerinden destek almakta mümkün. Bakalım nisan sonuna kadar kaç kilo vermiş olacağım?

 

MUTLULUK CESARET İŞİDİR...

Libros yeni bir yayınevi, yeni bir yayınevinin yeni kitabı da oldukça iddialı! 

DenemeYaşam Koçu Müge Çevik, mutluluğun biraz cesaret işi olduğunu söylüyor ve mutlu olanlardan daha çok mutlu olmaya niyet eden cesur yürekleri Mutluluk Kulübü’ne davet ediyor!

Hepimiz peşinden koşuyoruz... Para değil! İnsanın doğasında var onu aramak...

Tanrı değil! Sorsak, pek çoğu hayatın anlamı der... Aşk değil!

Bazen sahip olduğumuzda kıymetini bilmiyoruz... Sağlık da değil!

Onu istemeyen kimseye rastlamadım... Kolay sahip olup kolaylıkla sonsuza dek elinde tutanını görmedim...

Şan, şöhret, servet, kariyer, zenginlik, aşk, para, pul değil... Peki, ama kapısında kuyruklar yaratan bu MUTLULUK da nedir? Merak ediyorsanız okuyun derim derim..


UÇAN HALILARIN AYRODİNAMİK SORUNLARI...

Tuna Kiremitçi'nin yeni romanı Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları Mart ayında raflarda yerini aldı. 

Tuna Kiremitçi yeni romanının baş karakteri olarak çocukluğu darbenin gölgesinde geçmiş, gençlik döneminde kimliğini baştan kuran, aşk romanlarının unutulmaz yazarı olarak tanınan bir kahramanı kullanıyor.

DenemeBerkay Uysal hayatının bir noktasında artık çoksatan aşk romanları yazmaktan vazgeçip, dünyayı fethedecek bir roman yazma niyetine giriyor, amacı ise en nihayetinde hayranlık duyduğu Natalie Portman'la tanışmak!

Batılıların hoşuna gidecek romanın formülü ise basit, bugüne kadar Elif Şafak, Orhan Pamuk ne yaptıysa o da aynısını yapacak, Kars'a, Konya'ya gidecek ve hikayeler bulacak...

Ancak yolculuğu hiç de düşündüğü gibi gelişmiyor. Roman işte bu edebiyat yolculuğunun sert ve hiciv dolu hikayesi üzerine kurulu.

Tuna Kiremitçi'nin tüm kitapları arasında hiciv, mizah ve gerilim dozu en yüksek romanı olarak gösterilen Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları, hem Türkiye edebiyatına önemli eleştiriler barındırıyor, hem de eleştirmenlik kurumuna.

Kitap için çekilen özel kısa film de kitabın ilgi çekici yenilikçi yönünü vurguluyor.  Önümüzdeki günlerde Beyoğlu'nun kalbinde yer alan The Public Hotel'de gerçekleştirilecek bir tanıtım lansmanıyla edebiyat çevresine tanıtılıcak olan Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları büyük ses getirecek bir roman olarak raflarda bu ay yerini aldı.


ÇOK OKUNANLAR