KULİS

Sayım Çınar'dan Yeni Yüzyıl'a açık mektup

Yeni Yüzyıl ile ilişkisini kestiğini açıklayan Sayım Çınar açık mektubunda bakın neler yazdı

Sayım Çınar'dan Yeni Yüzyıl'a açık mektup
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

5 Kasım'da "Türkiye Hepimizindir" sloganıyla yayın hayatına başlayan ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl gazetesinde sular durulmuyor.

Mart ayının son günlerinde gazete hafta sonu eklerini kapatma kararı almıştı. Bu arada yaşanan mali krizi bir türlü aşamayan Yeni Yüzyıl gazetesinin, halen çalışan kadrolu ve telifli gazetecilere de ödeme yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Yeni Yüzyıl geçtiğimiz hafta da reklam bölümü tamamen kapatmış, gazetenin reklam bölümünde çalışanların tamamı da işten çıkartılmıştı.

KADROLU ÇALIŞANLARA GECİKMELİ ÖDEME

Gazetenin kadrolu çalışanlarının maaşlarının gecikmeli olarak ödendiği, herkesin içeride en az iki aylık maaşı olduğu öğrenilmişti. Çalışanlara maaşları yerine 500 TL gibi ödemeler yapıldığı, çalışanların içerideki paralarını alabilmek için itiraz edemediği de kulislerde konuşuluyordu.

SAYIM ÇINAR İSYANINI AÇIK MEKTUP İLE DİLE GETİRDİ

Yeni Yüzyıl gazetesinin hafta sonu eklerinde Kültür Pazarı isimli bir köşe yazan Sayım Çınar, yaşadıklarına yönelik isyanını ise açık bir mektup ile dile getirdi. 

Yeni Yüzyıl ile ilişkisini kestiğini açıklayan Sayım Çınar açık mektubunda şunları kaydetti:

"Yıllardır kültür ve sanat alanında habercilik yapan bir gazeteci ve birçok değerli yazarı yurtiçi ve yurtdışı yayıncılara tanıtan bir yazar ajanı olarak bir süredir Yeni Yüzyıl'da kültür sanat gündemini konu alan bir köşe hazırlıyorum.

Ecevit Kılıç vesilesiyle dahil olduğum Yeni Yüzyıl'da kitaplar, filmler, oyunlar ve kültür sanat gündemine dair önemli haberler yaptım.

Bu süre içinde, ilk günden başlayarak, ödeme konusunda her defasında problemler yaşadım, yaklaşık üç aylık ödemem hâlâ yapılmadı.

Dahası tarih verilmediği gibi, devamlı geciktirme hali yaşanmakta.

Yalnızca kendi adıma değil, gazeteci arkadaşlarım adına da bu durumu protesto ediyor, Yeni Yüzyıl'la bağlantımı bu noktada kesiyorum.

Gazeteciliğin bu noktaya getirilmesi son derece acıklı bir durum, Yeni Yüzyıl'da bu durumu yaşamak da öyle.

Bu durumun takipçisi olacağım."

ÇOK OKUNANLAR