KİTAPLIK

Sayım Çınar edebiyat dünyasından son gelişmeleri bildiriyor!

Sayım Çınar Yeni Yüzyıl gazetesindeki Kültür Pazarı köşesinde edebiyat dünyasının son gelişmelerini yazdı.

Sayım Çınar edebiyat dünyasından son gelişmeleri bildiriyor!
GAZETECİLER.COM'daki röportajları ile adından söz ettiren Sayım Çınar  Yeni Yüzyıl gazetesindeki Kültür Pazarı köşesinde edebiyat dünyasının son gelişmelerini yazdı.

İşte Sayım Çınar'ın o yazısından dikkat çeken bölümler:


Türk edebiyatı Arap pazarında

Geçenlerde April Yayıncılık'tan Nazlı Berivan Ak'la görüştüm, Katar'dan yeni dönmüştü, Doha Kitap Fuarı'nı konuştuk. Bu yıl Doha Kitap Fuarı'nın onur konuğu Türkiye'ydi. geniş bir yayıncı ve yazar ekibi Katar'da ülkemizi temsil etti. Aralarında April, Timaş, Mavi Bulut, Redhouse, Edam, Kaknüs, Kuraldışı, Evrensel gibi yayınevlerinin olduğu ekip, uluslararası görüşmeler yaptı, telif anlaşmaları imzaladı.

İlgi çeken söyleşiler de gerçekleştirildi Doha'da... Çanakkale'nin bıraktığı edebi mirastan Mevlana'ya, Türkiye'nin çok satan kitaplarından, Arap dünyasında yükselen dizi ve filmlere geniş bir yelpazede sunumlar gerçekleştirildi. Solmaz Kamuran, Yalvaç Ural, Aslı Perker, Nazlı Berivan Ak, Bünyamin Yılmaz, Metin Celal, Münir Üstün, Erhan Afyoncu gibi birçok isim Türkiye kitap ve kültür sanat sektörüne dair çalışmalarını paylaştılar. Gelecek yıllarda Arap pazarında Türkiye'den daha çok eser göreceğiz bu gidişle.

Efsane tamamlanıyor

Türk mitolojisini temel alan bir aksiyon ve bilimkurgu romandan bahsetmek istiyorum. Metal Fırtına 5 Tengri, 'Türk'ün Tanrısı Geri Dönüyor!' sloganıyla çıktı. Orkun Uçar, 'Metal Fırtına', 'Kayıp Naaş', 'Kızıl Kurt' ve 'Turan'dan oluşan serinin son kitabı '5 Tengri'de Umut Altın ile birlikte okuru destansı bir maceraya davet ediyor. Kitap iki yazar tarafından üç yıllık bir süreçte yazıldı. Tarihte, günümüzde ve gelecekte geçen bölümler var. Orkun Uçar, bu kitapla gençlerin Türk mitolojisine olan merakının artacağını düşünüyor. Metal Fırtına efsanesi, 4 Aralık 2004'te basılan ilk kitapla başlamıştı. Kitabın yazarları Orkun Uçar ve Burak Turna daha sonra seriyi ayrı ayrı devam ettirmişti. Orkun Uçar ilk kitabın yayınlanmasının 11. yıldönümünde 'Metal Fırtına 5 Tengri' ile kendi serisine son verdi.

Boşan da Gel!

Vatan gazetesinin dizi doktoru Oya Doğan'ın 2016 Mart'ında yeni romanı yayınlanacak. Adı, 'Boşan da Gel'... Yayınevi bu romana özel bir tanıtım da yapacakmış. 'Boşan da Gel', hayatının aşkıyla evlenen ve en büyük hüsranını yaşayan Lara'nın vedasını ve kendini arama sürecini anlatıyor. Hayatının 10 yılını bir adamla geçiren ve yalnız kalınca dümenin başına geçmeye çalışırken tökezleyen Lara'nın boşanma sınavı, düştüğü tuzaklar, çıkış yolunu ararken iç sesleriyle savaşını yazar Oya Doğan mizahi bir dille ele alıyor.

Uyurkulak polisiyeyi selamlıyor

Yıl biterken edebiyat haberleri de hızlandı. Son büyük haber, daha önce tüm kitapları Metis tarafından yayınlanan Murat Uyurkulak'ın April Yayıncılık'a geçmesi oldu. Son yılların en etkili yazarları arasında gösterilen Uyurkulak'ın yeni romanı Şubat 2016'da piyasada olacak. Daha önce yayınlanan kitapları da 2016'da April Yayıncılık tarafından tekrar basılacak. Yeni romanın konusuna gelince... 'Merhume' adlı roman, sıra dışı bir cinayeti konu alıyor. Murat Uyurkulak'tan polisiye bir roman okumak ilginç bir deneyim olacak.

ÇOK OKUNANLAR