KİTAPLIK

Sayım Çınar '2014’ten Geriye Kalanlar'ı sordu

Sayım Çınar üç isime 2014’ün 5 kitabını sordu, ortaya çeşitli yayınevlerinden farklı tür ve tatlarda kitaplar çıktı. İşte 2014 için alternatif bir liste.

Sayım Çınar '2014’ten Geriye Kalanlar'ı sordu

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK
SAYIM ÇINAR
sayimc@superonline.com

Sayım Çınar üç isime 2014’ün 5 kitabını sordu, ortaya çeşitli yayınevlerinden farklı tür ve tatlarda kitaplar çıktı. İşte 2014 için alternatif bir liste.


BAHADIR CÜNEYT YALÇIN – Yazar

Türk Erkeği ve Diğer Mucizeler • Murat Toklucu

Matbuat tarihimizde bu coğrafyanın insanına dair resimli, zihin açıcı, ilginç ve komik haberlerin eli öpülesi derlemesi. Çok itibar edilen haberlerin izi sürülmüş. Devamı gelecekmiş, bekliyoruz.

Deneme

Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu • Jonathan Evison

Hasta bakıcılığı yapmaya karar veren matrak ama talihsiz adamın hayatı kendine bile hayrı olmayan bir hal almışsa ne olur? Yazardan çevirmene, edisyondan kapağa, okura nitelikli ve muzip bir edebiyat huzuru veriyor.

Deneme

Aşk ve Engeller • Aleksandar Hemon

Boşnak asıllı yazardan Orta Avrupa ile Amerika arasında gidip gelen, yazarlığa ve dünya acemiliğine dair mis gibi hikâyeler. Bosnalı bir Bukowski, şapşik bir Fante okumak iyi geldi.

Deneme

Şeytanın Sözlüğü • Ambrose Bierce

Eyvallahsız, dahice, bol ayarlı, bol öğretici acayip bir sözlük. Satırları çizmekten bitap düştüm. Bir mizah klasiği. Yazıldığında Groucho Marx 20, Woody Allen’ın babası 10 yaşındaydı, düşünün.

Deneme

Tek Tabanca • Nihat Genç

Yaşayan en büyük Türk hikâyecilerinden birinin, insan ruhuna ve gerçek anlamıyla yaşamak denen şeye dair fikri olan herkese hediye etme isteğiyle dolduran enfes bir seçkisi. Yüreğim ezilirken kıkırdadım, kahkaha atarken huzursuz oldum, sorgularken umutlandım. İşte edebiyat!

Deneme

SİNEM SAL– Şair, yazar:

Çaresizlik KuyusuLydia Millet
Kolektif Kitap:
Dünya’yı “biz”e ait bir yer hâline getirmek için “biz”den olmayanları katledişimizin bilmem ki kaçıncı yılını kutladığımızın, zekice yazılmış hikâyeleri.

Deneme

Bana Hayatı Yaşanır Kılan Bazı Şeyler Joshua Mohr
Aylak Kitap:
Kitap “Çeviren: Avi Pardo” diye açılıyor, Tom Waits alıntısıyla devam edip eğlenirken aslında çok güzel ağlıyorum ya da ağlarken aslında çok eğleniyorum ile son buluyor.

Deneme

Zeplin • Karin Tidbeck
Aylak Kitap:
Tekinsiz bir dünyaya alışığız. Ama Karin Tidbeck’in dünyası daha tekinsiz. Ona değil.

Deneme


Emanet Şehir • Levent Cantek-Berat Pekmezci
İletişim:
“Ankara güzel ama deniz yok” diyenleri yer altı sularında boğup bırakan, “Türkiye’ye grafik roman gelmiş” diye, çıktığı ilk gün hepimizi kitapçılara döken, talihsiz bir yazarın hikâyesi.

Deneme

Türkiye Kadar Bir Çiçek • Ergin Günçe
YKY:
YKY’nin yıllar sonra girmiş olduğu bu sevaba, toplumsal yatırıma, sosyal sorumluluk projesine, sanata sağladığı katkıya, insanlığa sunduğu bu büyük armağana, hepimizin başına dayanan tabancaları çekip yüzümüze usulca bastırdığı oksijen tüpüne özellikle teşekkür etmek istiyorum. Nihayet Ergin Günçe’nin şiirleri yeniden basıldı! 

Deneme

NAZLI BERİVAN AK– Editör:

Aşı • Ebru Ojen
Raskol’un Baltası:

Bir ilk roman, fantastik bir kurmaca, bir halkın sınırları nereye kadar zorlanabilir, öfke ve intikam bir toplumu neye dönüştürebilirin izini sürüyor. Güçlü ve ve rahatsız edici bir romandı Aşı.

Deneme

Ölü Reşat • Aslı Tohumcu
Doğan Kitap:

1940’lı yıllardan günümüze uzanan, dalgacı, fantastik, sürpriz dolu bir roman. Ne o dünyaya, ne bu dünyaya bir türlü dahil olamayanların öyküsü.

Deneme

Deliduman • Emrah Serbes
İletişim

Zamanın ruhunu, Gezi’nin isyanını, yine de ve her yerde ne olursa olsun bir türlü eşit olamayacakları anlattı Serbes, ilaç gibi de geldi.

Deneme

Hızımızı Tadacaksınız • Dave Eggers
Siren

Yol, yolda olma, yolun kendisinin mevzu olmasına dair, etkileyici bir hikaye.

Deneme

Saçında Gün Işığı • Jhumpa Lahiri
Domingo
Farklı coğrafyalara dağılmış bir ailenin hikayesi, yüksek edebiyat, güçlü anlatım. Ve tam bir Domingo kitabı.
Deneme
ÇOK OKUNANLAR