GÜNDEM

Sanat ve medya dünyası Kudüs için ayakta!

Bir grup sanatçı ve medya çalışanı “Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım” sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanyaya Ahmet Hakan, Hakan Albayrak, Nuh Albayrak, Sevilay Yılman, Ersoy Dede, Nihal Bengisu Karaca gibi gazetecilerden de destek geldi.

Sanat ve medya dünyası Kudüs için ayakta!

Kudüs'te inanç özgürlüğüne yönelik saldırılara suskun kalmanın bir insanlık suçu olduğu düşüncesiyle harekete geçen Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda siyasetçi, sanatçı, aktivist ve medya mensubu, sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturmak üzere harekete geçti. 

"Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım" başlıklı kampanyayı düzenleyenler, "Merkezimiz insan. Sloganımız tek.' ve 'Bağımsız, barış içinde bir Kudüs dünya barışının teminatıdır. Mescid-i Aksa'daki hak ihlalleri ve inanç özgürlüğüne yönelik müdahalelere sessiz kalmak bir insanlık ayıbına ortak olmaktır. Şimdi sesimizi yükseltme vaktidir. Tüm dünya halklarının tek bir ağızdan kuracağı bu cümle belki de birbirimizin inançlarına saygılı bir gelecekle ilgili ümidimizi artıracaktır' anlayışıyla herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAMPANYAYA DESTEK OLANLAR

Kampanyaya şu ana dek Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Necati Şaşmaz, Nuh Albayrak, Ahmet Hakan Coşkun, Tuluyhan Uğurlu, Ali Nuri Türkoğlu, Nadide Sultan Yonat, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ersoy Dede, Sevilay Yılman, Nihal Bengisu Karaca, Murat Saraçoğlu, Ahmet Turgut, Hatice Kübra Özdemir, Mustafa Ekici, Fadime Özkan, Süleyman Özışık,  Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Ersin Çelik, Zeynep Türkoğlu, Hekuran Hajdari, Zeynep Bayramoğlu, Muammer Ketenci, Mustafa Tuncer, Nazif Tunç, Muhammed Breky, Hadi Nezir, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu, Nilhan Osmanoğlu, İbrahim Kendirci, Ahmad al Ömeri, Muhammed Yıldırır, Mehmet Emin Kadıhan ve Hüseyin Altınalan destek verdi.

Kampanyaya yurt içi ve yurt dışından geniş bir kitlenin katılımının beklendiği belirtilirken, inanç özgürlüğünü hedef alan uygulamadan rahatsızlık duyanların, "Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım. I'm standing for Quds, Because I'm a human" cümlesini söyledikleri özçekim videolarını kudusicinayaktayim@gmail.com adresine göndererek kampanyaya katılabilecekleri kaydedildi.

ÖZÇEKİM VİDEOLARI BEKLENİYOR

Kampanyaya destek olmak isteyenler, "Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım" sloganıyla çektikleri özçekim videolarını sosyal medyadan paylaşıyorlar. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar