GÜNDEM

Samsung en iddialı olduğu modelin üretimini durdurdu

Önce şarjda sonra da havadayken uçakta patlayan Galaxy Note 7'nin üretimi Samsung tarafından durduruldu.

Samsung en iddialı olduğu modelin üretimini durdurdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ısınma sorunu nedeniyle patlama ve yanma vakalarıyla gündeme gelen Galaxy Note 7 modelinin üretimini geçici olarak durdurdu.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Samsung içinde ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberinde, Note 7'lerin değiştirimesi sonrası tekrar eden problemler ve gelen olumsuz raporlar nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.

 

Samsung, geçtiğimiz ay ısınma sorunu nedeniye dünya çapında yaklaşık 2.5 milyon akıllı telefonu değişim için geri çağırmıştı .

Isınma sorunu nedeniyle son günlerde olumsuz eleştirilerin odağı olan Samsung, diğer elektronik ürünlerinden elde ettiği kazançla 2016'nın 3. çeyreğini yüzde 6'lık karla kapattı.



Federal Havacılık İdaresi (FAA), Note 7'lerin uçakta kapatılması ve bagaja konulmaması yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Son 2 günde yine değiştirilen iki Note 7 telefon patladı. Cumartesi, ABD'nin Kentucky eyaletinde telefondan gelen dumandan rahatsızlanan bir adam hastaneye kaldırıldı.

 

Samsung, geçtiğimiz ay ısınma sorunu nedeniye milyonlarca telefonu değişim için geri çağırmıştı. Son günlerde de değişim yapılan telefonlarda yine aynı sorunlar meydana gelmiş, hatta ABD'de bir uçuş sırasında Note 7 yanarak patlamıştı.

ÇOK OKUNANLAR