KİTAPLIK

Sahibinden satılık kahraman!

"Ye Dua Et Sev" romanıyla adını duyuran Elizabeth Gilbert, New Jersey'deki evini satışa çıkardı. Gilbert, evi satın alacak kişiye yeni romanında yer verecek

Sahibinden satılık kahraman!
Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine ulaşan Eat, Pray, Love/ Ye, Dua et, Sev anı kitabının yazarı Elizabeth Gilbert, New Jersey'deki evini satışa çıkardı.

Evi satın alan kişiye kitabın devamında yer vereceğini belirten ünlü yazar, kitabın filmi çekildiği takdirde hayranını beyazperdeye de taşımış olacak. 2010'da vizyona giren Eat, Pray, Love'ın başrolünde Gilbert'ı Julia Roberts ve eşi Jose'yi Javier Bardem canlandırmıştı. Gilbert'ın evini "mükemmel" olarak tarif ettiği bilinirken, Eat, Pray, Crib adlı hayran sitesinde yazarın evini satışa çıkarması şaşkınlıkla karşılandı.

"İKİ DÜĞME YETER" DİYORDU AMA...

Brezilyalı eşi Jose'yle birlikte taşınacak başarılı yazarın kararında, Laos'ta bir rahiple konuşmasının etkisi olduğu biliniyor. Gilbert, rahiple konuşmasını "Laos'ta bir rahip bize, aramızda hayatımız boyunca yetecek kadar kuvvetli sevginin olduğunu, dolayısıyla bu dünyada idare edebilmek için ihtiyacımız olan tek şeyin cebimizde taşıyacağımız iki düğme olduğunu söyledi" sözleriyle anlattı.

Evini yaklaşık bir milyon dolara satışa çıkaran yazarın, evin özellikleri ve duyduğu sevgi sebebiyle istediği fiyatın değerinden az olduğu konuşuluyor.

MAHZEN, ŞEF MUTFAĞI, JAPON BANYOSU, BALİ'DEN GELEN TUVALET

Evin özellikleri arasında 500 şarap kapasiteli bir mahzen, bir "şef mutfağı", Japon banyosu, Bali'den gelen lava taşlı lavaboya sahip makyaj odası ve üç yıl boyunca el işçiliğiyle yapılmış bir çatı katı dikkat çekiyor.

Gilbert, evin en sevdiği yerlerinden biri olan çatı katını, "Tarif edilemeyecek kadar sihirli" sözleriyle nitelendiriyor.

İŞTE GİLBERT'İN EVİ


(GUARDIAN/Taraf)

ÇOK OKUNANLAR