GÜNDEM

Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz'dan yeni hamle

Bir süredir devam eden 'patlamış mısırlı bilet kampanyası' polemiği, Şahan Gökbakar'ın ve Cem Yılmaz'ın dağıtım şirketini değiştirmesiyle sonuçlandı.

Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz'dan yeni hamle

Mars Group ve yapım şirketlerinin arasındaki anlaşmazlık yeni bir boyut kazanmış durumda. Organize İşler: Sazan Sarmalı, Karakomik Filmler ve Recep İvedik 6 gibi dört gözle beklenen filmlerin izleyicilerin karşısına nasıl çıkacağı merak ediliyordu.

Kriz nedeniyle filmlerinin vizyon tarihini erteleyen Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar, bir diğer dağıtım şirketi UIP ile el sıkıştı.

Gökbakar'ın 'Recep İvedik 6' filmi, 8 Şubat'ta vizyona girecek. Yılmaz da 'KaraKomik Filmler'i 15 Mart'ta izleyiciyle buluşturacak.

MARS CİNEMA GROUP VE UIP KİMİN

2001 yılında kurulan Mars Cinema iki yıl önce 800 milyon dolara Güney Koreli şirkete satıldı. 884 salon ve 120 binin üstünde koltukla Mars Cinema Group, Türkiye’de bu alanda tekel haline geldi.

Oyuncu Şahan Gökbakar ve oyuncu Cem Yılmaz’ın dağıtım şirketi UIP ile anlaşmasının ardında, şirketin resmi internet sitelerinde de filmlerin vizyon tarihi eklendi. 8 Şubat’ta Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik 6” filmi vizyona girerken, 15 Mart’ta da Cem Yılmaz’ın “Karakomik Filmler 2” filmi vizyona giriyor.

Gökbakar ve Yılmaz’ın anlaştığı United International Pictures (UIP) film dağıtım şirketi 1981 yılında Londra merkezli olarak kuruldu. 19 ülkede dağıtım ofisi bulunan şirketin, 44 ülkede de lisansiyesi bulunuyor. Toplamda 127 ülkede yer alan şirketin, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki uluslararası pazarda dağıtım yapması da dikkat çekiyor.

Güney Koreli Mars Cinema, yapımcılarla kavgasında, sinemasının büyük bölümünü Amerikan filmlerinden oluşan Güney Kore örneğini vererek savunma yaparken, Yılmaz ve Gökbakar'ın Amerika'da ofisi bulunmayan UIP ile anlaşması dikkatlerden kaçmadı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar