GÜNDEM

Sacit Aslan'dan Ali Eyüboğlu'na zehir zemberek yazı!

Milliyet'in televizyon yazarı Ali Eyüboğlu'nun Sacit Aslan'ı kızdıran yazısına cevap gecikmedi.

Sacit Aslan'dan Ali Eyüboğlu'na zehir zemberek yazı!
GAZETECİLER.COM-Milliyet'in televizyon yazarı Ali Eyüboğlu'nun, son yazılarındaki bazı ifadeleri Sacit Aslan'ı kızdırdı. Bakın Aslan, Eyüboğlu'nu nasıl suçladı?

Cumartesi günü Milliyet Televizyon dergisinde tam sayfa yazı yazan Ali Eyüboğlu, televizyon polisliğine soyunmuş ve yayın bölen tv8 ile Kanaltürk'ün spor programlarına "Emeğe hiç mi saygınız yok? Peşinizi bırakmayacağım" demiş.

Buraya kadar son derece normal gelen cümleler Eyüboğlu'nun tv8'in yöneticisi Abiş Hopikoğlu hakkındaki maksadını aşan, ağır sözleriyle bambaşka bir hal alıyor.

Eyüboğlu'na göre MNG Holding'in sahibi Mehmet Nazif Günal, "otelde başarılı oldu, orada da olur" diyerek Günal ailesinin "enişte"sini tv8'e Genel Müdür yaptı.

Bu nedenle de Eyüboğlu'nun muhteşem öngörüsüne göre "HOPİKOĞLU GÖREVDEN ALINDIĞI AN televizyonculuk macerası da bitecek" biri....

(İyi de MNG'nin patronunun kimi nereye atayacağından sana ne?)

Hal böyle olunca Hopikoğlu'ndan kanallar arasında yapılan program bölme konusundaki centilmenlik anlaşmasına uymasını beklemek doğru değil.

Yani Ali Eyüboğlu'na göre özetle Hopikoğlu torpilli olmasının yanında son derece de yetersiz biri...

Cümlelerindeki eleştiri boyutunu aşan ifadelerinden şu sonuç çıkıyor ki, Ali Eyüboğlu bir köşede bekleyip tv8'in açığını kolluyor ve kendince bir şey bulunca da bunu Milliyet'in ona gazetecilik yapması için verdiği sütunlarda pervasızca yazıyor.

Asıl görmek istediği fotoğraf da yazısında da belirttiği gibi aslında Hopikoğlu'nun görevden alınması... Buna bir nebze olsun katkı sağlamak için de yanıp tutuşuyor.

Neden mi?

Çünkü Ali Eyüboğlu'nun eşi Ayla Eyüboğlu bir dönem tv8'in halkla ilişkiler departmanının başındaydı. O dönem Ali Eyüboğlu, tv8'e Milliyet'ten tam destek veriyordu.

Ancak Ayla Eyüboğlu kazancına yeni sıfırlar eklemek için işi gücü bırakıp dizi ve film şirketlerine basın danışmanlığı yapmaya başladı. Bu durum da ayyuka çıkınca kanal yönetimi asıl işini ihmal eden Ali Eyüboğlu'nun eşini GÖREVDEN ALDI.

Anlaşılan o ki, Ali Eyüboğlu da bunun üzerine tv8'in yöneticisi Hopikoğlu'na karşı intikam yemini etti.

Üstelik yıllar içinde Hopikoğlu, tv8'de çok istediği halde ona program da yaptırmayınca Eyüboğlu'nun öfkesi iyice artmıştı.

Şimdi oturup iştahla bu yazıları yazıyor.

Yani herkesi özellikle de "Ben köşe yazılarımla gazetecilik yapıyorum, fark yaratıyorum" dediği Milliyet'in yöneticilerini kandırıyor.

Köşesinde canını sıkan insanların itibarıyla oynuyor. Onları küçük düşürmeyi amaçlayan yazılarıyla basın yoluyla suç işliyor.

Ve ben de soruyorum, peki Ali efendi eşin hâlâ o kanalda yöneticilik yapsaydı ya da sana program yaptırılsaydı (Malum tvem'deki programınız yayından kaldırıldı) o zaman sen bu yazıyı yazacak mıydın?

Şimdi beklentin de kalmayınca çamur atıyorsun ve bunun için mesleğinin sana verdiği imkanları kullanıyorsun. Milliyet'in sana sunduğu imkanı sen intikam aracı olarak ne hakla kullanıyorsun?

Başkaları sözkonusu olduğunda ateşli savunucusu olduğun gazetecilik etik kuralları senin çıkarların sözkonusu olduğunda tatile mi çıkıyor?

Peki sana soruyorum, senin gazetecilik meslek etiğine hiç mi saygın yok?

Sacit ASLAN

ÇOK OKUNANLAR