POLEMİK

'Sabah'a çakmaya çalışmıyorum!'

Hürriyet ombudsmanı köşesinde Sabah ile olan polemiği sürdürdü, "saldırmıyorum, internet siteleri Sabah yerine yanıt vermesin" yazdı.

'Sabah'a çakmaya çalışmıyorum!'
GAZETECİLER.COM - Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde geçen haftadan devam eden ve Sabah gazetesi ile Hürriyet'in arasını açan o polemiğe bugün de yer verdi.

"Düzeltme ve savunma arasındaki fark" başlıklı bir yazı kaleme alan Bildirici, "Sabah gazetesine çakmaya çalışmıyorum" yazdı ve şöyle devam etti:

"Sabah gazetesi yöneticilerinin yerine yanıt vermeye hevesli ne çok internet sitesi varmış. Geçen hafta bu köşede yazdığım "Komşu o habere de güldü mü" başlıklı yazıya kimi internet siteleri tez elden yanıt yetiştirdi.

Bir kere Sabah gazetesine "çakma"ya çalışmıyorum, saldırmıyorum da.

Sadece eleştiriyorum, çünkü yanlışların konuşulmasını önemsiyorum. Öyle olmasa, Hürriyet'teki yanlışların üzerini örtmeye çalışırdım. Kaldı ki, o yazıda kendi gazetemin Yunan bakanların adını karıştırdığını, hatalı olduğunu yazdım.

Peki işin diğer yanını görmezden mi gelseydim? Sabah'ın 19 Şubat'taki "Komşu yalvardı vanayı açtık" manşeti sorunluydu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın konuşma metnine de baktım, "Yalvardı" dememişti. Sabah, bakanın sözlerini deforme ederek, Yunanistan'ı ve Yunan bakanı küçük düşürmüştü. "Rica" ve "yalvarmak" arasındaki fark kadar büyük bir uçurum vardı Sabah'ın manşetiyle gerçekler arasında.

Maalesef Hürriyet'in hatasını haber yapan Sabah, kendisine aynı şekilde eleştirel davranamadı. Bazı internet siteleri gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'ın o manşetle ilgili yazısını hatırlatarak, eleştirime kalkan olmaya kalktılar. O yazıdan geçen hafta söz etmemem bir eksiklik olabilir ama Şafak, düzeltme yapmamıştı ki o yazıda:

"Sabah'ın dünkü manşeti 'Komşu yalvardı, vanaları açtık'a birkaç okurumuzdan tepki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan da eleştiri geldi." Hatayı kabul edip özür dilemek yerine savunmuştu. "O manşeti atarken Yunanistan'ı, Yunan halkını rencide etmek asla aklımın ucundan geçmedi."

İyi de sorun haberin amacı değil ki! Bakan manşeti eleştirmiş de ne demiş? Sözleri çarpıtılmış mı çarpıtılmamış mı? Yanıtlanması gereken sorular bunlardı aslında.
ÇOK OKUNANLAR