MEDYA KÖŞESİ

Sabah yazarı: Gizli hayırcılar sizi biliyoruz...

Fahrettin Altun, gizli hayırcıların hali pür melalini yazdı... Ve onlara "sizi biliyoruz" diye seslendi...

Sabah yazarı: Gizli hayırcılar sizi biliyoruz...

İktidara yakın medyada bir süredir devam eden "gizli hayırcılar" polemiğine Sabah gazetesi yazarı Fahrettin Altun da dahil oldu...

"Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak?" sorusun gündemde tutanların "gizli gizli cumhurbaşkanlığı sistemini kötülediğini" belirten Altun, onları "sureti haktan görünüp alttan alta hayır cephesini destekleyenler" olarak niteledi...

"Geldiğiniz noktaya neden geldiğinizi de çok iyi biliyoruz" diyen Fahrettin Altun, gizli hayırcıları, "kişisel kayıpları olan ve yeni istemde iktidar elde etme imkanı bulamamaktan korkanlar" olarak gösterdi.

İşte Fahrettin Altun'un yazısının ilgili bölümü:

GİZLİ HAYIRCILARIN HALİ PÜR MELALİ

"Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak?" Bu soruyu sürekli gündemde tutarak gizli gizli cumhurbaşkanlığı sistemini kötüleyen, sureti haktan görünüp alttan alta hayır cephesini destekleyenlere seslenmek istiyorum.

Sizi tanıyoruz.

Geldiğiniz noktaya neden geldiğinizi de çok iyi biliyoruz. Kişisel kayıplarınız var ve yeni sistemde elitler arası ittifaklarla iktidar elde etme imkânınız kalmıyor. Siz de CHP'li dostlarınız gibi imtiyazlarınızı yitirmenin sancısını çekiyorsunuz.
Haliniz hal değil. Maziniz hangi şanlı hikâyelerle dolu olursa olsun, atiniz aydınlık değil. Ama memleketin, milletin geleceği aydınlık.
Siz "Erdoğan varken sorun yok, ama sonrası sorun" derken her şeyden önce millete olan güvensizliğinizi açık ediyorsunuz. Halkın iradesini kurucu bir unsur olarak görmüyorsunuz. Sorununuz da burada.
Hem sanki şu anda Türkiye siyasetinde "karizmatik bir lider" dinamiği dışında işleyen bir sistem var. Çıkarın bakalım o karizmatik lideri, R. Tayyip Erdoğan'ı mevcut sistemden! Bakın bakalım geriye ne kalıyor?
O zaman anlatın bize yasama, yürütme, yargı arasındaki ilişkiyi. Ama vesayetçi düzenden bahsetmeyi de unutmayın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum