MEDYA KÖŞESİ

Sabah Ombudsmanı'ndan çağrı var

İbrahim Altay, meslek kuruluşlarına "terör haberleri konusunda uzmanlaşamama" sorunu için de birşeyler yapmaları çağrısı yaptı...

Sabah Ombudsmanı'ndan çağrı var

Sabah Gazetesi Okur Temsilcisi İbrahim Altay, meslek kuruluşlarına "terör haberleri konusunda uzmanlaşamama" sorunu için de birşeyler yapmaları çağrısı yaptı...

Meslek kuruluşlarının, medya ile ilgili çağrılarına destek veren İbrahim Altay, aynı kurulşalırı "medya terörü"nü önlemek için de birşeyler yapmaya çağırdı.

İşte Sabah Ombudsmanı İbrahim Altay'ın o yazısı:

MESLEK KURULUŞLARINA ÇAĞRI

Memleketimizde bu kadar meslek kuruluşu, derneği, cemiyeti, sendikası, konseyi vs. var. Her konuda çıkıp bildiri yayınlıyorlar.

En tabii haklarıdır, elbette yayınlasınlar.

İfade alıyorlar, kınıyorlar, lanetliyorlar. Bunda da sorun yok; ne yapıyorlarsa yapmaya, enazından denemeye devam etsinler.

Yayın kısıtlaması ya da yasağı kararlarını da, genellikle haklı olarak, eleştiriyorlar. Buyursunlar eleştirsinler.

Fakat arada bir de olsa iğneyi kendilerine batırmayı ihmal etmesinler.

Ülkemiz maalesef on yıllara yayılan bir terör saldırısı altında...

Buna rağmen terör haberleri konusunda uzmanlaşamadığımız, ahlaki bakımdan uluslararası standartların altında kaldığımız ortada.

Resmi makamların terör haberleri konusundaki yaklaşımını beğenmiyorsunuz, amenna. Etik ilkelerin belirlenmesi ve denetimi gazetecilerin uhdesinde olmalı, eyvallah.

Peki sizler terör haberlerinin nasıl verilmesi gerektiğini tartışmak, bu konuda etik ilkelerortaya koymak için ne bekliyorsunuz?

İnisiyatif almanız, geniş kapsamlı bir tartışma başlatmanız, en azından üyeleriniz arasında anlayış birliği sağlamaya yönelik adımlar atmanız için medya terörünün daha ne kadar canavarlaşmasını bekliyorsunuz?

Yoksa bu kargaşadan ve tahribattan memnun musunuz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar