MEDYA KÖŞESİ

Sabah Ombudsmanı İbrahim Altay isyan etti...

İbrahim Altay, Mescid-i Aksa diye her seferinde Kubbetü's-Sahra fotoğrafı konulmasına ve "haber kılıklı reklam" yapılmasına isyan etti... Ve deşifre edeceğim diye uyardı...

Sabah Ombudsmanı İbrahim Altay isyan etti...

Sabah gazetesi Ombudsmanı İbrahim Altay, Türk medyasının bir türlü tedavi edilemeyen hastalığını, Sabah gazetesinin internet sitesi editörleri üzerinden bir kez daha gündeme getirdi...

Her Mescid-i Aksa haberine Kubbetü's-Sahra'nın resminin konulmasını eleştiren Sabah Ombudsmanı Altay, karıştırmamak için editörlere küçük de bir tüyo verdi:

"Sevgili arkadaşlar! Her Mescid-i Aksa haberine yapıştırdığınız altın kubbeli görsel Kubbetü's-Sahra'ya ait. Mescid-i Aksa taş kubbeli."

HABER KILIKLI REKLAM...

İbrahim Altay, Sabah'ın Günaydın ekini de "reklam haberler" nedeniyle adeta topa tuttu...

Yapılanın "Haber kılıklı reklam" olduğunu belirten İbrahim Altay, "Basın bültenlerinin kopyalanmasını, etik kuralların ihlalini filan geçtim; neler oluyor arkadaşlar? Bu projelerde evleriniz, daireleriniz mi var? Böyle haber mi yazılır? Böyle haber mi olur?" diye sordu.

ŞİMDİLİK İSİM VERMEDİM AMA DEVAM EDERSE İSİM İSİM YAZARIM...

"Anlıyorum; yapılan yatırımları, açılan mekânları, düzenlenen partileri, yenilikleri, trendleri vs. haber yapmak işinizin bir parçası" diyen Altay şöyle devam etti:

"Fakat bunu çıkar çatışmasına dönüştürmeden ve haksız rekabete yol açmadan; reklamcılıkla gazetecilik arasına kalın bir çizgi çizerek yapmak zorundasınız. Amacım kimseyi dövmek ya da rezil etmek değil; önemli bir farkı hatırlatmak. Bu yüzden isim vermedim. Fakat aynı hataları yapmaya devam ederseniz olay olay, isim isim gideceğim."

İbrahim Altay'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar