KULİS

Sabah ünlü çizerine kapıyı gösterdi

Sabah Gazetesi'nde yıllardır görev yapıyordu ve gazete yeni yıla O'nunla girmeyi gelenek haline getirmişti.

Sabah ünlü çizerine kapıyı gösterdi
GAZETECİLER.COM -
Sabah Gazetesi'nde yıllardır yeni yılın ilk manşetini Salih Memecan çizerdi ve o karikatürde bir yılın özetini yapardı.

Gezi eylemleri ve Soma faciası gibi olaylarla ilgili çizdiği karikatürlerde hükümeti kayıtsız şartsız desteklemekle suçlanan Salih Memecan, 2014'ü özetlediği ve 1 Ocak 2015'te yayınlanan karikatüründe ise Gezi'den 17 Aralık'a, gazetecilere baskıdan 16 yaşındaki çocuğun gözaltına alınmasına kadar birçok konuda AK Parti'ye yönelik eleştirilere imza attı.

Memecan'ın bu karikatürü Sabah'ta yayınlandı, ancak bu tarihten itibaren deneyimli karikatüristle gazete yönetimi arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

Zaman gazetesinin üst düzey yönetimi ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'ne alternatif bir meslek örgütü olan Medya Derneği'ni kuran ve başkanlığını üstlenen Salih Memecan,  AK Parti ile cemaat'in yollarını ayırdığı dönemde net bir tavır sergilememiş ve bu yüzden de hükümet kanadından tepki çekmişti.

MEMECAN İLE SABAH YOLLARINI AYIRDI

Ve geçtiğimiz günlerde gazete 26 yıldır bir yandan Sabah gazetesinin ön sayfasında yayınlanan Bizimcity karikatürlerini çizerken bir yandan da yine aynı gazetenin arka sayfasında günlük olarak yayınlanan Sizinkiler bant karikatürlerini çizen Salih Memecan'la yolları ayırma kararı aldı. Memecan'ın çizdiği son karikatü 28 Aralık 2015 günü yayımlandı. 

Ünlü karikatüristin gazetenin 7. katındaki odası da boşaltıldı.

Ve Sabah Gazetesi uzun yıllar sonra ilk kez yeni yıla gelenekselleşen yeni yıl karikatürü olmadan girdi.
ÇOK OKUNANLAR