GÜNDEM

Sabah muhabiri BD Dışisleri Sözcüsü Heather Nauert'i resmen ağlattı

ABD Dışisleri Sözcüsü Heather Nauert, Daily Sabah muhabiri Ragıp Soylu ile yaşadığı tartışma sonrasında basın toplantısını ağlayarak terk etti.

Sabah muhabiri BD Dışisleri Sözcüsü Heather Nauert'i resmen ağlattı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Daily Sabah Washington Muhabiri Ragıp Soylu ile yaşadığı sözlü atışma sonrasında basın brifingini terk etti. 

Amerika'nın Sesi Washington muhabiri Mehmet Sümer yaptığı paylaşımda, "ABD Dışisleri sözcüsü Heather Nauert, Türk bir gazeteci ile sözlü atışması sonucu basın brifingini ağlayarak terk etti" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı basın brifinginde bulunan Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu ile ABD Dışisleri Sözcüsü Heather Nauert arasında sözlü atışma yaşandı.

Ragıp Soylu olay sonrası Twitter'dan şunları paylaştı:


ABD Dışışleri Sözcüsü, YPG'yle ilgili sorduğum bir soruya devlet-özel ortaklığı olan bir medya grubuna çalıştığımı söyleyerek cevap verdi. Sözcüye çalıştığım şirketin özel olduğunu belirttiğimde ise, medya grubunun hükümet tarafından fonlandığını söyledi. Kel alaka? Yok.

Konuyla ilgili kayıtlara geçsin diye: Türkiye'de gazetecilerin tutuklanmasını bireysel olarak hiçbir zaman desteklemedim."

İŞTE TARTIŞMA ANLARI

ABD'DEN FLAŞ YPG AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye’de Rakka’nın DEAŞ’tan kurtarılmasının ardından terör örgütü YPG’lilerin Öcalan posteri açmasına değindi. Nauert, terörle mücadele ve bölgenin güvenliğinin arttırılması için Türkiye ile birlikte çalışıldığını da kaydetti.

Nauert, terör örgütü YPG’yi kastederek "Tüm tarafları saldırgan görülebilecek ve bölgede yeni gerginlikler yaratacak eylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz" dedi. Amerikalı sözcü ülkesinin terörle mücadele ve bölgenin güvenliğinin arttırılması için Türkiye ile birlikte çalıştığını da kaydetti.

Salı günkü basın brifinginde ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert’e Öcalan posterine Washington’dan gelen tepkiler üzerine YPG’lilerin yeni bir video yayınladığı hatırlatıldı. Söz konusu videodan haberi olmadığını söyleyen Nauert, sahadaki gruplardan gelen yorumların hepsine yanıt veremeyeceğini kaydetti.

Nauert şöyle konuştu:

"Size söyleyebileceğim şu; Rakka’nın özgürleştirilmesi sadece koalisyon için değil bütün Suriye halkı için açık bir kazanım. Bütün tarafları -bunun içinde videosu olduğunu söylediğiniz gruplar da var- saldırgan görülebilecek ve bölgede yeni gerginlikler yaratacak eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Bildiğiniz gibi ABD, Türkiye ile çok yakın çalışıyor. ABD yönetimi terörle mücadele ve bölgenin güvenliğinin arttırılması için Türkiye ile birlikte çalışıyor."


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar