GÜNDEM

Sabah Cumhuriyet'i faka bastı!

Sabah Cumhuriyet'in bugün yayınladığı savunma metnindeki ifadelere dikkat çekerek "FETÖ'ye terör örgütü" diyemediğini gözler önüne serdi.

Sabah Cumhuriyet'i faka bastı!

Cumhuriyet gazetesi bugün birinci sayfasından kamuoyuna bir savunma metni yayınladı. Metindeki ifadelerse Sabah'ın gözünden kaçmadı.

Birinci sayfanın sol bölümünde "Kamuoyuna" başlıklı uzun bir yazıda FETÖ ile bir ilişkileri olmadığını iddia eden Cumhuriyet Gazetesi, FETÖ'ye terör örgütü diyemedi.

Bakın Sabah gazetesi Cumhuriyet'i nasıl ifşa etti:

Savunma metninde FETÖ’ye terör örgütü diyemeyen Cumhuriyet, Cemaat adını kullanmayı tercih etti ve sapık yapılanmayı ısrarla İslam ile ilişkilendirmek için hedefleri “İslam devleti kurmaktı” ifadelerini kullandı…

Aynı savunma metninde Cumhuriyet Gazetesi Fetullahçı Terör Örgütü'nü "İslam devleti kurmaya çalışan" bir yapılanma olarak andı. İslam ile ilgisi olmayan ve yüzlerce sapık uygulama ile sadece İslam'ı istismar niyetinde olduğu defalarca ortaya çıkan örgütün adını ısrarla İslam ile ilişkilendirerek "onlarla ilgimiz yok çünkü İSLAM devleti kurmak istiyorlardı" mesajı veren Cumhuriyet FETÖ'den terör örgütü diye bahsetmek yerine Fetullah Gülen ve CEMAAT ifadelerini seçti. FETÖ kelimesine ise sadece üzerine atılı suç ifadesi olarak savcılık metni alıntısında yer verildi:

TERÖR ÖRGÜTÜ YERİNE CEMAAT DEMEYİ TERCİH ETTİLER!

FETÖ'ye terör örgütü bile diyemeden hazırlanan savunma metninde Cumhuriyet tarafından aynen şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemizde yıllarca Fetullah Gülen ve cemaat yapılanmasının Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu, temel amacının laikliği ortadan kaldırarak Türkiye Cumhuriyetini yıkmak ve ele geçirmek suretiyle İslam devleti kurma çabalarının önlenmesi için yaptığı yayınların halkın gerçekleri öğrenmesi amacıyla yapıldığını herkes bilir.

cumhuriyet

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar