MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır'dan NTV'ye ince mesajlar...

NTV eski siyaset danışmanı Ruşen Çakır NTV’den neden ve nasıl ayrıldığını TV NET televizyonunda Veyis Ateş'e anlattı...

Ruşen Çakır'dan NTV'ye ince mesajlar...
GAZETECİLER.COM
TV NET televizyonunda ağırladığı konuklarla dikkat çeken Veyis Ateş, son zamanlarda cemaatle polemik yaşayan Vatan Gazetesi Yazarı Ruşen Çakır’ı ağırladı.

NTV eski siyaset danışmanı Ruşen Çakır NTV’den neden ve nasıl ayrıldığını paylaştığı programda; Ahmet Şık ve Nedim Şener konusundaki duruşunun ayrılma sürecinde nasıl bir rol oynadığını anlattı.

NTV AYRILIĞININ SEBEBİ SİYASİ DURUŞUM DEĞİL GAZETECİLİK DURUŞUMDUR

Çakır, NTV’den neden ayrıldığı konusunda “Benim ntv den ayrılmam siyasi duruşumdan dolayı değil, gazeteci duruşumdandır.” Dedi. NTV patronajının kendi gazeteciliğinin belli bir aşamadan sonra işlerine pek yaramayacağını düşündüklerini söyleyen Çakır, NTV’den ayrılmasının kendi siyasi duruşundan değil, Doğuş Grubu'nun siyasi pozisyonuyla ilgili olduğunu söyledi.

"Bu ayrılığın önemli nedeninin Ahmet Şık ve Nedim Şener konusundaki duruşumdur" Diyen Ruşen Çakır, “O gün “Her kuşun eti yenmez biz de arkadaşlarımızın etini yedirmeyeceğiz” dedim ve o duruşumun arkasında durdum. Nedim Şener ve Ahmet Şık için çaba gösteren tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun.” Dedi.

KIRGIN DEĞİLİM BİZE DEĞİL NTV'YE YAZIK OLUYOR

Çakır, “Birileri bizi korkutmak isteyebilir bize düşen korkmamaktır.” diyerek omurgalı bir mesleki tutum çağrısı yaparken "kimin gazetecilik kimin başka şey yaptığını herkes biliyor. Yaptıklarımın hesabını verdim yine veririm.” Dedi.

Çakır “NTV ye küskün müsünüz?” sorusunu ise  “Kırgın değilim ama NTV ye yazık oluyor. Bize değil onlara yazık oluyor.” diyerek yanıtladı...



ÇOK OKUNANLAR