MEDYA KÖŞESİ

Ruşen Çakır ile Başbakan'ın program atışması

Başbakan, NTV'de yayınlanan Basın Odası'ndaki kavgaların Türkiye'deki basın özgürlüğünün kanıtı olduğunu söyledi....

Ruşen Çakır ile Başbakan'ın program atışması
GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayın oturumunda NTV ve Ruşen Çakır'a ilginç eleştiriler yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, Ruşen Çakır'ın modere ettiği Basın Odası'ndaki Nazlı Ilıcak-Nuray Mert kavgasına gönderme yaptı.

Erdoğan, medyanın tavrını eleştirdiği sırada sözü programdaki gazetecilerden Ruşen Çakır'ın eski programı olan Basın Odası'nı getirdi. Basın Odası'ndaki hükümet eleştirilerini hatırlatan Erdoğan, Çakır'a döndü ve ' senin progamlarında bizi yerden yere vuruyorlar' dedi. Erdoğan, Basın Odası'ndaki hararetli tartışmaları Türkiye'deki basın özgürlüğünün kanıtı olduğunu söyledi. Böylece polemik yaşadığı Nuray Mert'i izlediğini de belli etti.

Başbakan Erdoğan: Ruşen Bey, sen programlar yapıyorsun mesela, senin programlarında bizi yerden yere vuranlar var.

Ruşen Çakır: Övenler de var...

Başbakan Erdoğan: Yok

Ruşen Çakır: Var

Başbakan Erdoğan: Yok yok... Geçen çıldırttılar hatta. Senin bırakıp da başkasının devraldığı o programda çıldırttılar. Sen yoktun gerçi ama kendi aralarında programı yarıda kestiler.Yani iş nereden nereye geldi. Sizin kanalınızda oldu. Biz mi müdahale ettik. Bak onlar bile tahamülsüz hale geldiler. Niye? Ortada çok ciddi bir haksızlık var. Biz karşımıyoruz, özgürlüklerin olmadığı bir ülkede bunlar yapılamaz, bu ülkede özgürlük var. Ve biz batıda bu işlerin (The Economist'teki yazıya atfen) arkasında kim var biz çok iyi biliyoruz. Yahudi sermayesi. Ve bunların Türkiye'deki kontakları da var ama biz çok kulak asmıyoruz...

ÇOK OKUNANLAR