GÜNDEM

RTÜK'ten sonra Ombudsman'a da şikayet edildiler

RTÜK'e yaptıkları ekranlardaki evlilik programlarıyla ilgili şikayetlerinden sonuç alamayanlar Ombudsman'ın kapısını çaldı...

RTÜK'ten sonra Ombudsman'a da şikayet edildiler

Televizyonlarda en fazla izlenen programların başında gelen evlilik programları en fazla da şikayet edilen programlar arasında.

Evlilik programları bu kez Kamu Denetçiliği Kurumu'na yani Türkiye'nin Ombudsmanı'na şikayet edildi.


Evlilik programlarındaki tartışma ve kavgalar sırasında yayına ara vermeyen televizyon kanallarına ceza verilmesine ilişkin Kamu Denetçiliği Kurumuna çok sayıda başvuru yapıldı.

REYTİNG İÇİN KAVGALARI TEŞVİK EDİYORLAR

Başvurularda tartışma ve kavgaların yaşandığı sırada kanalların reklama girmemesi, yayına ara verilmemesi eleştirilerek televizyon kanallarının kavgaları teşvik ettiği ileri sürdü. Başvurucular, söz konusu programlarda tartışma ve kavga çıktığı sırada yayına ara verilmesini, bunu uygulamayan kanalların cezalandırılmasını istedi.

AİLE HAYATINA KÖTÜ ETKİ EDİYOR

Tartışmaların, kavgaların aile hayatına kötü örnek teşkil ettiğini bildiren başvurucular, ailelerin programlara yansıyanlardan dolayı olumsuz etkilendiğini kaydetti. Vatandaşlar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) bu konuda düzenleme yapmasını talep etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum