DİZİ DÜNYASI

RTÜK'ten Çukur dizisine ceza geliyor! İşte gerekçe:

RTÜK, TV kanallarının internette yayınlanan “bip”siz ve “buz”suz versiyonlarını cezalandırmaya hazırlanıyor.

RTÜK'ten Çukur dizisine ceza geliyor! İşte gerekçe:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son dönemlerde hummalı bir çalışma içinde. Son olarak internet üzerinden sesli ve görüntülü yayınları sansürlemesi gündeme gelen kurul, söz konusu yasa tasarısının Meclis’ten çıkmasını beklemeden Show TV’de yayımlanan “Çukur” dizisinin televizyon versiyonu ile internet versiyonunu karşılaştırıp küfürler üzerinden cezalandırma için kolları sıvadı. RTÜK, TV kanallarının internette yayınlanan “bip”siz ve “buz”suz versiyonlarını cezalandırmaya hazırlanıyor.

‘Çukur’ disizi hazırlanan ve dizide kullanılan küfürlerin deşifre edildiği uzman raporunda, “Dizinin televizyonda yayımlanan bip’lenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden söz konusu ifadelerin ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İnternet üzerinden yapılan görüntülü ve sesli yayınlara sansür getiren düzenlemeye göre, kapsam ve diğer ayrıntılar için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile RTÜK tarafınan bir yönetmelik hazırlanacak. Yönetmeliğin çıkarılması için belirlenen 6 aylık süre içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve RTÜK arasında ortak bir komisyonun kurulacağı öğrenildi. Sansürün kapsamı bu çalışmalar sırasında belirlenecek.

Dünkü Üst Kurul toplantısında gündeme gelen rapor, bir üyenin toplantıya katılmaması nedeniyle, oylamada eşit sonuç çıktı. Show TV’nin cezalandırılıp cezalandırılmayacağı önümüzdeki hafta netlik kazanacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar