TV HABER

RTÜK: İzdivaçlarda parayla transfer yapıldığını biliyoruz ama!

Evlendirme programlarıyla ilgili eleştirilerin hedefindeki RTÜK, "Para karşılığı transferler yapıldığını biliyoruz. Biz ancak ceza verebiliyoruz. Siyasiler laf söylüyor” dedi

RTÜK: İzdivaçlarda parayla transfer yapıldığını biliyoruz ama!

Ekranlardaki evlendirme programlarıyla ilgili en az programlar kadar RTÜK de eleştirilerin hedefinde...

Bugüne kadar evlendirme programlarına 11 milyon lira ceza kesen RTÜK, yine de eleştirilmekten kurtulamayır...

Milliyet yazarı Sina Koloğlu ise RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak’la konuştu...

RTÜK: ORGANİZE İŞLER YAPILDIĞINI BİLİYORUZ!

Kanalların reklam gelirleriyle RTÜK'ün kestiği yüklü miktardaki cezaları ödediğini anlatan Çıplak şöyle dedi: “Evlilik programları izleniyor. Çok da şikayet var. Organize işlerin bu programlarda yapıldığını, para karşılığı transferler yapıldığını biliyoruz. Biz ancak ceza verebiliyoruz. Siyasiler laf söylüyor. Durum özetle böyle.”

CEZA İLE BU İŞ OLMAZ!

Evlilik programları çıkmazda. Bir yandan “Örf adetimize aykırı’ diye tepki, diğer yandan “Ama izliyorsunuz” diye karşı atak. RTÜK mercek altında. 1 yılda 11 milyon TL ceza verdi. Mecliste, MHP’nin kaldırılsın önerisi karşılık bulmadı. ‘Neler oluyor?’ diye RTÜK başkan vekili Esat Çıplak’a sordum.

REKLAM GELİRİYLE BU CEZALARI RAHATÇA ÖDÜYORLAR

“RTÜK’e tazyik yapmaya çalışıyorlar. Siz ceza verin diyorlar” diyor Çıplak. Kanalların reklam gelirleriyle bu cezaları karşıladığını söyleyen Çıplak, çelişkiyi de dile getiriyor, “Evlilik programları izleniyor. Çok da şikayet var. Organize işlerin bu programlarda yapıldığını, para karşılığı transferler yapıldığını biliyoruz. Biz ancak ceza verebiliyoruz. Siyasiler laf söylüyor. Durum özetle böyle.”

ANNE DİZİSİNDE İSTİSMAR VAR DAHA DA ARTACAK!

‘Anne’ dizisine RTÜK ceza vermişti. Çocuk istismarına yol açtığını dile getirmişti. Bu büyük bir iddia. Sordum bu konuyu, “Geçen hafta tekrar konuştuk. Aynı konsepte devam ediyor. İstismar var dizide” diyor. İddiası bunun ileriki bölümlerde daha da artabileceği yönünde.

EKRANDAKİ İÇKİLİ GÖRÜTÜLER

Bitmeyen hikayedir. İçki ve buzlanan görüntüler. Çıplak, “Abartılıyor” diyor. Bir yandan da bir korkunun olduğunun altını çiziyor. İçkinin ‘özendirme’ hali farklı yorumlanır.

Yine de üyeler arasındaki denge, şimdilik bu konuda cezayı bir ölçüde engelliyor.
Yoksa her kanalın içkili görüntülerinin sürekli ceza alması içten bile değil.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar