RATİNG

RTÜK'ten çok sert uyarı: Reytingler ölçülemiyor!

TİAK, reyting yönetmeliğinde belirlenen kriterlerle ölçüm yapmak için RTÜK'ten ek süre istemişti ancak bir yılı geçmesine rağmen kriterleri bir türlü yerine getirmedi.

RTÜK'ten çok sert uyarı: Reytingler ölçülemiyor!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye'deki televizyon izleme ölçümlerini yapan tek yetkili kuruluş olan Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi'ni (TİAK), yeterli örneklem ile ölçüm yapmadığı ve ölçümlerde tüm Türkiye'yi temsil etmediği' için uyardı.

Zaman'dan Aslıhan Aydın'ın haberine göre TİAK, reyting yönetmeliğinde belirlenen kriterlerle ölçüm yapmak için RTÜK'ten ek süre istemişti ancak bir yılı geçmesine rağmen kriterleri bir türlü yerine getirmedi.

Bunun üzerine TİAK'a, RTÜK'ten iki adet uyarı yazısı gitti.

Yine de kriterlere uyamayan TİAK için yeniden yönetmelik değişikliği yapılmasına karar verildi. RTÜK, Türkiye'de daha sağlıklı reyting ölçümlerinin yapılması için iki yıl önce yeni bir yönetmelik hazırlamıştı. Yönetmelikle birlikte, 20 bin nüfusun altındaki yerlerin ölçülmesi maddesi eklenmişti.

Böylece en küçük yerleşim yerlerinden bile veri alınması zorunlu hale getirilmişti. Ancak verilen süreye rağmen TİAK, yönetmeliğin gereğini yerine getiremedi. Yayıncılardan oluşan TİAK, nüfusu 20 binin altındaki yerleşim yerlerinin ölçülmesi ile ilgili maddenin değişmesini istedi.

Başbakanlık'a gönderilen yönetmelikte, nüfusu 10 binin altındaki yerlerin panelde temsil edilmemesi düzenlemesi yer alıyor.
ÇOK OKUNANLAR