GÜNDEM

RTÜK; 'Nur var ama Serter yok'

RTÜK, CHP Milletvekili Nur Serter'in 'fahişe' şikâyetine ilişkin incelemesini tamamladı...

RTÜK; 'Nur var ama Serter yok'
RADYO Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ATV'de yayınlanan "Uçurum" adlı diziyi çeken Süreç Film'in basın bülteninde fahişelikten mamalığa geçen karakterin adının "Nur Serter" olarak duyurulmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Nur Serter'in şikâyetine ilişkin incelemesini tamamladı.

Süreç Film'in "bilgisayar hatası" olarak nitelediği Serter soyadına dizide rastlanmadığını rapora not düşen RTÜK İzleme Değerlendirme Dairesi uzmanları, yapımın bir kurmaca olduğunun yayın öncesi belirtildiğine dikkat çekti. Raporda özetle şöyle denildi:

BİRLİKTE KULLANILMAMIŞ;
'Nur' var 'Serter' yok!

"Dizi karakterlerinin tamamen kurmaca olduğu, dizinin başında yazılı olarak ekrana verilmesinden anlaşılmaktadır. Bahse konu dizi yapımının kurgusal bir görüntü içermesi; yapımda, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'i çağrıştıracak bir biçimde yazılı, sözlü ya da görsel bir unsura yer verilmediği, Nur Serter'in toplum nezdinde kabul görmeyen bir karakterle ilintili olarak gösterilmediği, bahsi geçen karakterin isminin 'Nur' olduğu fakat karaktere ait herhangi bir soy isme yapım içerisinde yer verilmediği, bahsi geçen isim ve soy ismin anılan dizide bir arada kullanılmadığı anlaşılmakla, mezkûr yayında herhangi bir mevzuat ihlalinin olmadığı kanaatine varılmıştır." Bu raporun ardından RTÜK üyelerinden yayına ceza verilmemesi kararı çıktı. CHP'li üye Süleyman Demirkan karara karşı oy kullandı. (Habertürk)

ÇOK OKUNANLAR