GÜNDEM

RTÜK Abdullah Öcalan için ne karar verdi?

Gün TV'nin PKK terör örgütü lideri Öcalan için kullandığı "Önder" sıfatı RTÜK'te ilginç bir karara neden oldu...

RTÜK Abdullah Öcalan için ne karar verdi?
GAZETECİLER.COM - Diyarbakır'da Kürtçe yayın yapan Gün TV'de, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'dan 'Önder' sıfatı ile bahsedildi. RTÜK bu sıfatın Kürtçede 'PKK lideri' olarak kullanıldığı sonucuna vardı.

Terörist cenazesi haberlerinde de, ''Kürtlerin avlanması devam ediyor, Kürt halkı evlatlarının cenazelerine sahip çıkıyor'' ifadeleri kullanıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü "Suç ve suçlunun övüldüğü" gerekçesiyle durumu RTÜK'e bildirdi. RTÜK ise, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre 'Önder' kelimesinin "Gücüünü ve toplumsal yeri dolayısıyla liderliği içerdiği'' ve bu sıfatın Kürtçede 'PKK lideri' olarak kullanıldığı sonucuna vardı.

"HABER DEĞERİ VAR"

RTÜK kararında ''Öcalan'ın ''PKK terör örgütü lideri olmak suçundan hükümlü olduğu, suç veya suçu övmenin söz konusu olmadığı, yayınlarda haber değeri bulunduğu ve yöre halkının bilgi alma haklarının varlığı dikkate alındığında, yasaya aykırılık görülmemiştir'' denildi.

Bu karara üyelerden Esat Çıplak karşı çıktı ve ret oyu kullandı. Çıplak "Yayınlarda kışkırtıcılık yapılmış, savaş kelimesi kullanılıp, bütün Kürt halkının terörist cenazelerine sahip çıktığı yalanı söylenerek, terör örgütü propagandası yapılmıştır. Yayınlara müeyyide uygulamamak, RTÜK'ün kuruluş felsefesini inkar, devletimizin yürüttüğü terörle mücadeleye en hafif deyimiyle yardımcı olmamaktır" dedi.

ÇOK OKUNANLAR