GÜNDEM

RTGD'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

RTGD'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Şebnem Bursalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türkiye’nin son yıllarda birliğine, bağımsızlığına göz diken içerdeki ve dışarıdaki şer odaklarının deşifre edilmesinde milli ve yerli basının önemi bir kez daha görülmüştür." dedi. 

İŞTE RTGD'NİN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI


Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarının başında bağımsız basın gelir. Bağımsız olduğu kadar yerli ve milli duruşun da ne kadar önemli olduğu özellikle son yıllara daha da anlaşılmıştır.

Toplumun bilgi alma hakkını doğru temin için mesai kavramı olmaksızın çalışan gazeteciler hızlı, tarafsız ve doğru habercilik yaparken eşinden, çocuğundan, ailesinden fedakarlık yapmakta kimi zaman bünün bedelini özgürlüğü ve canıyla ödemektedir. Türkiye’nin son yıllarda birliğine, bağımsızlığına göz diken içerdeki ve dışarıdaki şer odaklarının deşifre edilmesinde milli ve yerli basının önemi bir kez daha görülmüştür.

Tek amacı sadece haber yapmak olan habercilerin can güvenliği sağlanması ve çalışma şartlarının düzenlenmesi ile emeklerinin karşılığını alması hayati önemdedir.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği olarak meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, gazeteciliğin evrensel kuralları içinde ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışının daim olmasını diliyoruz.

Şebnem Bursalı
RTGD Başkanı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar