RÖPORTAJ

Röportajları ile konuşulan isim Hakan Gence başarı sırlarını anlattı

Oyunculuk zor zanaat. Ama bir gün neden olmasın? Hele bir de gazeteci rolü olsa tadından yenmez...

Röportajları ile konuşulan isim Hakan Gence başarı sırlarını anlattı
GAZETECİLER.COM -

Aslında en zoru bir gazetecinin başka bir gazeteci ile söyleşi yapmasıdır. Hakan Gence dediğim zaman çoğu insan onu Hürriyet Gazetesi'nde yaptığı tam sayfa söyleşileri ile hatırlar. Ben ise bir abinin gazeteci olmak isteyen gençler ile tecrübelerini paylaşması ile...

Çoğu ünlünün Gence'ye söyleşi için 'evet' demesinin nedeni de bu mütevazı kişiliğinin altında yatıyor bence...

MedyaMola'dan Nihan İnal, Hakan Gence ile hem gazetecilik hem sektör üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

DenemeHer hafta birbirinden farklı ve güzel röportajlar yapıyorsunuz? Neden gazeteciliği ve ünlüler ile sohbeti seçtiniz?

Başka bir iş bilmiyorum ki. Anne baba mesleği. Çocukluğumdan beri gazetecilik hikayeleri dinleyerek büyüyünce böyle oluyor herhalde. Ünlülere gelince; o renkli dünyanın perde arkasını, televizyonda veya beyazperdede gördüğümüz kişilerin gerçek hayat hikayelerini birçok kişi gibi ben de merak ediyordum. Röportajlar sayesinde hem kendi merakımı, hem de okuyucunun merakını biraz olsa giderme imkanı buldum.

Röportajlarınızı diğer röportajlardan ayrı bir noktada tutmayı nasıl başarıyorsunuz?

Böyle düşünüyorsanız ne mutlu bana. Kendimce formülüm, röportaj yaptığım insanın işini, özel hayatını ve dünya görüşünü belirli ölçüde konuşmak. Böylece okuyan herkes istediği bölümü alabiliyor.

Kimseye konuşmayan ünlülerin size konuşmasını neye bağlıyorsunuz?

Güven olsa gerek. Röportaj yaptığım kişilerle empati kurmak benim için çok önemli. Biraz parlak bir başlık için asla kimseyi üzmek, kırmak istemem. Herkesin merak ettiklerini kimsenin canını acıtmadan sormayı becerebiliyorsam ne mutlu. Biz bu işte sadece bir aracıyız ne de olsa.

Yaptığınız röportajlar gibi özel konsept fotoğraflarınız da çok ilgi görüyor. Bunu nasıl başardınız?

Bir kafenin koltuğunda ya da Cihangir merdivenlerinde çekilen röportaj fotoğraflarından hepimiz sıkılmadık mı? Ünlü röportajlarında fotoğraf ne kadar parlaksa yazı o kadar merak ediliyor diye düşünüyorum. Bu konuda styling desteği almaya çalışıyorum. Bazı çekimlerde de ünlülerin giyeceği kıyafetleri kendim seçiyorum. Çekime götürüyorum. Umarım biraz da olsa sayfada fark yaratıyordur.

Keşke röportaj yapabilsem, dediğiniz ama ulaşamadığınız isimler var mı?

Bülent Ersoy'la uzun bir söyleşi yapmak isterdim. Sansürsüz ve ayağını frene basmadan her şeyi anlatsa güzel olmaz mıydı? Tabii çok nadir röportaj veren Tarkan'ın dünyasını da merak ediyorum.

En rahat röportaj yaptığınız oyuncular hangileri ve neden?

Herkesin farklı noktaları var. Barış Arduç ekranda göründüğü efendi. Kerem Bursin egosuz. Çağatay Ulusoy biraz çekingen ama güvendikten sonra duvarlarını indiriyor... Beren Saat harika bir röportaj kişisi. Her soruya muhteşem cevaplar veriyor. Burak Özçivit'le saatlerce hayat üzerine konuşabilirim, gerçekten karşısındakini besliyor. Yazarlardan Perihan Mağden süper bir zeka.

Unutamadığınız ilginç röportajlarınız var mı?

Megan Fox...Bir dünya starının, işin perde arkasında ne kadar naif ve sade bir hayatı olduğunu görmek ilginçti. Soruları heyecanla karşılaması, kendini doğru ifade edebilmek için çabalaması beni şaşırttı.

Dizi sektörünü değerlendirir misiniz?

Bu sezon ekrana büyük beklentiyle başlayan diziler umulanı veremedi. Bazıları yayından kalktı. Bazıları reyting listelerinde dipleri gördü. Sanırım izleyici olarak artık büyük iddialardan, abartıdan hoşlanmıyoruz. İçimizden ve bize yakın şeyler daha çok bizi cezbediyor. Ayrıca yarışma programları ve gerçek karakterlerin hayatlarını izlemekte içimizdeki gıybet aşkını gıdıklıyor olsa gerek. Bu yüzden reality şovlar hızla dizilerin yerini alıyor.

Son yıllarda beğendiğiniz dizi ve filmler hangileri?

Bu sezon Kördüğüm, Hayat Şarkısı, Kiralık Aşk dizilerde favorilerim. Sinemada Spotlight filmi gerçek hikayesiyle; Diriliş filmi Leonardo DiCaprio'nun performansıyla beni çok etkiledi.

Güncel dizi ve filmlerle aranız nasıl, takip edebiliyor musunuz? Dizi ve film eleştirmenliği yapmayı düşünüyor musunuz?

Televizyona kaydedip bütün dizileri hafta sonu izliyorum. Her hafta 2 filmi de mutlaka sinemada görmeye çalışıyorum. Röportaj yapan kişinin tarafsız eleştiri yapacağına pek inanmıyorum. Röportaj sırasında kurduğun bağ, sonrasında yorumuna yansıyacaktır. Bu yüzden herkes kendi alanında olmalı bence.

Biraz da oyunculuklardan bahsedelim. Oyunculuğuna hayran olduğunuz isimler kimler?

O kadar çok var ki. Ama birkaç tane sayarsak; Kıvanç Tatlıtuğ, Erdal Beşikçioğlu, Beren Saat, Kerem Bürsin, Elçin Sangu, Barış Arduç ve Belçim Bilgin...

Hakan Gence boş zamanlarında neler yapmaktan hoşlanır?

Aslında büyük hobilerim yok. Arkadaşlarımla kahve içip gıybet yapmak en büyük zevkim. Alışveriş yapmayı seviyorum. Benim için spor gibi saatlerce dolaşabilirim. Eğer evdeysem kitap okumak, dergi karıştırmak, film izlemek favorilerim.

Bulunduğunuz noktaya gelene kadar hangi aşamalardan geçtiniz? Hakan Gence'nin başarı hikayesi nedir?

Üniversiteyi bitirdikten sonra Hürriyet'te stajyer olarak işe başladım. 10 sene geçti. Hiçbir şey gökten zembille kucağına bırakılmıyor. Basın bültenleri dizdim, birçok haber için görüş topladım. Dekorasyon yazıları yazdım, alışveriş dosyaları hazırladım. En ufağından yavaş yavaş... Ama pes etmedim. Hayalini kurduğum işi yapabilmek ve tutunabilmek için hep daha çok çalıştım.

Gazeteci olmak isteyen. Özellikle ekran yüzleri ile sizin gibi söyleşiler yapmak isteyen gençlere önerileriniz neler?

Önemli olan sevdiğin alana yoğunlaşmak. Yaptığın işten keyif almaya çalışmak. Bu ister spor gazeteciliği, ister siyaset olsun. Sonra o alandaki işleri ve kişileri takip etmek. Ve kötü niyetli olmamak. Birinin kalbini kırmak veya onu hırpalamak ne kadar başarılı olduğunu göstermez. İnsanları dinlemeyi bilmek lazım.

Hep oyuncularla söyleşi yapıyorsunuz. Hiç aklınızdan bir film yada dizi de oynamak geçmedi mi? Yani bir teklif gelse oynar mısınız? Yada sizi nasıl bir teklif gelirse oyunculuğa yönlendirir?

Oyunculuk zor zanaat. Benim ne kadar yeteneğim var bilmiyorum. Ama bir gün neden olmasın? Hele bir de gazeteci rolü olsa tadından yenmez.

Yaptığınız söyleşileri derleyip bir kitap çıkarmayı düşünüyor musunuz? Yada çıkarmayı planladığınız bir kitap var mı? Var ise çıkma tarihi ve konusu nedir?

Söyleşi kitabı iyi fikirmiş aslında. Henüz klavye başına geçip başlayamadım ama aklımda bir yıldız üzerinden şöhretler dünyasının perde arkasını anlatan bir kitap yazma fikri var.

ÇOK OKUNANLAR