REKLAM

Ürün yerleştirmenin son noktası

Dizilerin sonunda o bölümde kullanılan ürünleri temin eden sponsorların isimleri yayınlanır. Peki bundan faydalanmak isteyenler olmaz mı? İşte Akşam yazarının kaleminden o sahtekarlıklar...

Ürün yerleştirmenin son noktası
GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesi yazarı Ali Saydam, reklam sektörünün başına musallat olan yeni bir gelişmeyi köşesine taşıdı.

Saydam, dizilere sponsor aradığını söyleyerek dolandırıcılık yapan şebekenin nasıl çalıştığını anlattı. İşte Ali Saydam'ın kaleminden o dolandırıcılık hikayesi:

Bigmedya direktörlerinden Özge Aksoy Hanım şirketteki tüm çalışanlara bir uyarı mesajı çekmiş. Diyor ki:
'Biraz önce Ezel dizisinden aradığını söyleyen bir kişi ile telefon görüşmesi yaptım. Adının Turan Kurgun olduğunu ve Ezel'in sponsor sorumlusu olduğunu söyledi. Bizim hizmet verdiğimiz müşterilerimizden birinin ürününü dizide kullanmak istediklerini, ürün karşılığında da 6 bölüm boyunca dizi sonunda, ürün logosunu kullanacaklarını belirtti.

Son derece inandırıcıydı ve hatta ürünün nerede ne şekilde kullanılacağını da güzel bir şekilde anlattı. Fakat şeytan dürttü, kapatır kapatmaz Ay Yapım'ı arayarak sponsor sorumlusunu soruşturdum.

Bir şebeke türemiş. Dizi isimlerini kullanarak daha önce de çeşitli kurumlardan ürün aldıkları saptanmış. Ezel için daha önce bir tatlıcıdan, 'Ramiz Dayı baklava yiyecek' şeklinde tepsi tepsi baklava da almışlar.

Ay Yapım Sponsorluk Sorumlusu Soner Bey, yardım rica etti. Tekrar ararlarsa, cep telefonlarını almamı ve kendilerine iletmemi istedi. Aynen ben de tekrar aradıklarında bir cep numarası almayı başardım. Nitekim telefon numarası kullanım dışı çıktı.'

Ali Saydam
'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR