REKLAM

Ürün yerleştirme değil ürüne dizi çekme dönemi

Şimdilerde ekranda oynayan pek çok reklamda dizi karakterleri kendilerini ortaya koyuyor

Ürün yerleştirme değil ürüne dizi çekme dönemi

"İki futbol yorumcusu Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol'un stüdyosunda iki erkek arasında sıklıkla geçen tıraş muhabbeti yapıyorlar. İki erkek, konu erkek sporu futbol, ürün GilletteMach3 Sensitive tıraş bıçağı ve ne tesadüftür ki programın adı da mükemmel sonuçları ifade eden 'yüzde yüz'."

Zaman
yazarı Günseli Özen Ocakoğlu, Rıdvan Dilmen'in oynadığı reklam filmini konu edindiği yazısında "Valla oyuncusundan konusuna, çekim yerinden sakalına bu kadar iyi örülmüş bir senaryo az bulunur." dedikten sonra şöyle devam etti: 

"Yalnız aklıma hep takılır, eskiden televizyonda canlandırdıkları karakterlerle reklamda oynanmazdı. Oysa sadece Onay ve Dilmen değil, tüm dizi oyuncuları dizilerdeki karakterleriyle reklamda yer alıyor.

Böylelikle diziyi izler ya da yorum dinlerken sürekli ürünü hatırlamak çok mümkün. Ben buna tersten baksam ve diziye ürün yerleştirme değil, adeta ürüne dizi çekme desem yanlış olur mu?

Şimdilerde ekranda oynayan pek çok reklamda dizi karakterleri kendilerini ortaya koyuyor. Sahi bırakın karakteri oynatmayı, Polisan'ın reklam filmi Osman, Hürrem dediği için telif hakkı denilerek engellenmişti. Ayrıca RTÜK bu işe ne diyor?"

ÇOK OKUNANLAR