GÜNDEM

Rıfat Ababay gidiyor mu? Bomba kulis

Posta Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay ve Doğan Grubu’nu yeni patronları Demirören Ailesi arasındaki görüşmenin detaylarına gazeteciler.com ulaştı.

Rıfat Ababay gidiyor mu? Bomba kulis

GAZETECİLER.COM Dün Kanal D binasında gerçekleşen 30 dakikalık görüşmeye Rıfat Ababay cebinde istifasıyla gitmişti. Ababay, “Yoruldum aileme daha çok zaman ayırmak istiyorum” diyerek başladı konuşmasına ancak Yıldırım-Meltem Demirören kardeşler Ababay’ın bu talebine, “Biz sizin bizimle kalmanızı istiyoruz. Sadece sizin de değil bütün ekibinizin kalmasını istiyoruz. Posta herkesin çok sevdiği ve başarısı rakamlarla da ortada bir gazete” diye yanıt verdiler. 

Rıfat Ababay ailesiyle daha çok vakit geçirmek istediğini ve sağlık sorunlarını dile getirerek devam etmeme konusunda kararlılığını tekrar edince Demirören kardeşler “En azından bir geçiş süreci belirleyelim. Sonrasını tekrar değerlendiririz. Yine gideceğim derseniz en azından sizden sonra gazetenin ruhuna en uygun yönetim şeklini birlikte belirlemiş oluruz” diye karşılık verdiler.

ŞART KOŞTU

Bunun üzerine Ababay, “Gazetenin içeriğine karışmamak ve hiçbir çalışana asla dokunulmamak” şartıyla Haziran sonuna kadar kalmayı kabul etti.  
Bu sabah aileye yakın isimlere ulaşan gazeteciler.com’ un edindiği bilgiye göre aynı gazetenin başında 24 yıl aralıksız genel yayın yönetmenliği yaparak Türkiye’de bir rekoru elinde tutan Rıfat Ababay’ı, Demirören kardeşler bu geçiş döneminde grupta kalmaya ikna etmeye çalışacaklar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar