GÜNDEM

Ricky Martin'den dünya medyasına tokat gibi sözler

Dünyaca ünlü şarkıcı Ricky Martin'in Yeni Zelanda'daki terör saldırısının ardından dünya medyasının iki yüzlülüğüne dikkat çektiği paylaşım büyük alkış topladı.

Ricky Martin'den dünya medyasına tokat gibi sözler

Dünyaca ünlü Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından uluslararası medyaya ateş püskürdü. Özellikle Avrupa ülkelerinin terör konusundaki iki yüzlülüğüne vurgu yapan Martin'in sosyal medya hesabındaki paylaşımı, büyük takdir topladı.

28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant, önceki gün Yeni Zelanda’daki iki camiye silahlı saldırı düzenledi. O sırada cuma namazı için camide bulunanan 49 kişi hayatını kaybederken 48 kişi de yaralandı. Ancak dünya medyası bu vahşeti terör saldırısı olarak göstermedi.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ricky Martin, "Bir adam namaz kılan 40'tan fazla insanı öldürüp 20 tanesini de yaraladı. Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o Müslüman değil." dedi.

Ricky Martin'den Dünya medyasına tokat gibi sözler: Çünkü o Müslüman değil - Sayfa 3

Martin'in uluslararası medyanın iki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya seren bu paylaşımı, takipçileri tarafından büyük beğeni topladı.

Öte yandan terörist Brenton Tarrant, Christchurch Bölge Mahkemesine çıkarıldı. Gözaltı sonrası ilk kez görüntülenen Tarrant'ın yaptığı el işareti ise dikkat çekti.

Tarant'ın duruşmada elle yaptığı işaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen "White Power" yani, beyaz güç hareketi olduğu iddia edildi.

Ricky Martin'den Dünya medyasına tokat gibi sözler: Çünkü o Müslüman değil - Sayfa 6

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar