REKLAM

Reklam dünyası bu ilanı konuşuyor!

Nail Keçili'nin imzasıyla gazetelere verilen CENAJANS ilanı görenleri şaşırttı.

Reklam dünyası bu ilanı konuşuyor!
GAZETECİLER.COM - Nail Keçili'nin imzasıyla gazetelere verilen CENAJANS ilanı reklam dünyasını şaşırttı. Kulislerde şimdi bu ilan konuşuluyor.

Deneme

Keçeli, ilan ile birlikte Gazeteciler.com'a yolladığı mektupta ise şunları yazdı:

"47 Yıllık meslek hayatıma en zirvede olduğum 2000 yılında zamanın İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın bir sabah benimle ilgili aleyhimde aslı olmayan beyanatlarından sonra 12 yıl geçti. 12 yılda atılan iftiraların katiyen aslı olmadığını anlatmaya çalışarak bugünlere geldik.

Ben her türlü şekilde aklandım. Yeniden mesleğime döndüm. Baktımki piyasa darmaduman. Türkiye de ticaret terbiyesi maalesef iletişim mesleğinde de bozulmuştu. Eskiden İstanbul'un en hızlı ticaret yapılan Mahmut Paşa, Perşembe Pazarı gibi tüccarların bulunduğu mekanlarda alışveriş sözle yapılırken, ağızdan çıkan lafın dönüşü olmazken bugün millet birbirine geçmiş çufçufculuk oynuyorlar.

Reklamcılık pazarının neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Medya pazarlaması yapan şirketler ve reklamverene de, reklam ajansına da, medya şirketine de, çalışana da, şirketlere de acayip komisyonlar havada uçuşuyor.

Creatif olduklarını iddaa eden ve son senelerde hususi kıyafetlerle entariler giyen, kafalarına lamba şapkaları takan, küpeler ve kolyelerle gezen, ağustos ayında postal giyen, sakallı kişiler, muhteşem reklamcılar olarak sadece reklamverenlerin büyük ve çok paralarını harcayarak adı reklam filmi olan yapıtlarla Televizyon Reklam saatlerinde milleti eğlendiriyorlar.

Patronlar işin farkında değiller. Adama sorarlar zamanında reklam ajanslarının %33,33 olan hizmet payları bugün %5'lere düşmüş durumda. %5 ile bu reklamcı arkadaşlarım nasıl bunca lüksün sahibi olabiliyorlar. Kontrolsüz güç güç değildir. İşte bu özel olarak kendim tarafından hazırlanan reklam, reklamvereni de, reklam ajanslarını da akla davettir."

ÇOK OKUNANLAR