REKLAM

Reflüye ameliyatsız çözüm

Reflüden bir saatlik bir operasyonla kurtulmak artık Mümkün… Üstelik kansız ve kesisiz.

Reflüye ameliyatsız çözüm
Reflünün kilo artışı ve yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak toplumda hızla arttığına dikkati çeken T.C. Bezm-i Alem Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk eskiden genel cerrahlar tarafından yapılan reflü operasyonlarının artık endoluminal yöntemle ağızdan ameliyatsız, neştersiz, kansız olarak yapılabildiğini açıkladı. Yöntemin dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı uygulamaya başladığını vurgulayan Şentürk, şu ana kadar 11 hastayı tedavi ettiklerini kaydetti.

Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre 5 yetişkinden birinde rastlanan, en yaygın yemek, mide borusu hastalığı olarak tıp literatürüne geçen ve gece yatarken ağzımıza gelen acı su, mide ekşimeleri, mide yanmaları ile hayatımızı kabusa çeviren reflü’den kurtulmak artık çok kolay. Dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı uygulanmaya başlanan SRS Endoskop yöntemiyle kansız, neştersiz, ameliyatsız bir şekilde hasta sağlığına kavuşuyor.

Reflünün kilo artışı ve yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak toplumda hızla arttığına dikkati çeken Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk, reflünün standart tedavisinin asit salgısını baskılayıcı ilaç kullanımı olduğunu hatırlatıyor. İlaç tedavisi ile reflünün yarattığı şikayetlerin ortadan kaldırıldığını fakat anatomik sorunun yerinde durduğunu söyleyen Şentürk, buna karşın SRS Endoskop yöntemiyle bugüne kadar 11 hastayı tedavi ettiklerini vurguluyor.  Uygulamanın en büyük avantajını hastanın daha az zarar görme potansiyeli ve daha az sıkıntı çekmesi olarak açıklayan Prof. Dr. Şentürk uyutularak yapılan 1 saatlik endoskopik işlemin sonunda hastanın en fazla 12 saat içinde taburcu edildiğini söylüyor. Prof. Şentürk, konuya ilişkin şu bilgileri veriyor:

“Son yıllarda endoskopik yollarla gastroenterologların yaptığı operasyonların önemi artıyor. Eskiden genel cerrahlar tarafından yapılan operasyonları artık biz endoluminal dediğimiz bir yöntemle ağızdan veya anüsten girerek yapıyoruz. Bu tedavide hastaya genel anestezi uygulandıktan sonra ağızdan endoskopun farklı bir şekli olan aletle giriş yapıyoruz. Sonrasında hem endeskopik görünüm hem de ultrason katkısıyla yemek borusu ile mide arasındaki gevşek olan bölgeyi birleştirici tarzda ve genellikle 3 farlkı yerden zımbalama olarak adlandırdığımız bir yöntem uyguluyoruz. Böylece kapakçık gevşemesini ortadan kaldırıyoruz. Bunun sonucunda hastanın şikayetleri ortadan kalkıyor ve ilaç kullanımına gerek kalmıyor. Bu tedavi devrim niteliğinde çünkü, hem çok ağır olmayan bir müdahale ile tedavi sağlanabiliyor hem de reflü cerrahisinde ortaya çıkabilecek yan etkilere rastlanılmıyor.Ayrıca hasta vücut bütünlüne hiçbir zarar verilmemiş oluyor”

ÇOK OKUNANLAR