GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Rıdvan Bıyık

Show TV

Rıdvan Bıyık

Nakşibendi tarikatının önemli kollarından biri olan İsmailağa Tarikatının 50 yıldır lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu, ya da daha çok kullanılan ismiyle Mahmut Efendi, dergahının kapılarını sadece Show Haber'e açtı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Beykoz Çavuşbaşı'ndaki villasını görüntülemek isteyen Vatan gazetesi foto-muhabiri İlker Akgüngör, Vatan muhabiri Alper Uruş ve gazetenin ulaştırma görevlisi Ahmet Şener 2008 yılında saldırıya uğramış, dövülmüş ve linç edilmek istemişti.

Bir süre öncesine kadar İstanbul Fatih Çarşamba'da faaliyetini yürüten cemaat,  Beykoz Çavuşbaşı'na taşınmıştı. Ustaosmanoğlu'nun yaşadığı villanın önünde toplanan 10 binleri görüntüleyen Show Haber ekibi ise özel izin ile hem villanın dışında hem de içinde çekim yaptı. İsmailağa tarikatının lideri nasıl yaşıyor? Nasıl ibadet ediyor? sorularına yanıt aradı.

Show TV Haber bülteninde ve Habertürk'ün sitesinde yer alan videonun ilginç bir yanı ise haberi yapan muhabir ve kameramanın ismine yer verilmemesi oldu. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun evine, hatta yatak odasına giren, haber boyunca gözlemlerini anlatan muhabir Rıdvan Bıyık, bu çarpıcı haberi ile günün muhabiri oldu ama kendi televizyonu tarafından ismi bir kez anılmadı.

İşte günün muhabiri seçtiğimiz Bıyık'ın o haberi:

ÇOK OKUNANLAR