GÜNDEM

Rasim Ozan Kütahyalı'ya bir ceza daha

Ergenekon davasında hapis yatan, eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan’ın, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında açtığı dava sonuçlandı.

Rasim Ozan Kütahyalı'ya bir ceza daha

Eski Emniyet Müdürü ve Ergenekon davasında hapis yatan Adil Serdar Saçan, Sabah gazetesinden kovulan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında 2013 yılında dava açmıştı.

2013 yılında Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV'de "Adalet Masası" isimli program yapan Rasim Ozan Kütahyalı, o dönem FETÖ’cülerin ve Adnan Oktar yapılanmasının Adil Serdar Saçan’la ilgili iddialarını gündeme getirmişti.

FETÖ’CÜLERİN İDDİALARINI DİLE GETİRMİŞTİ

Rasim Ozan Kütahyalı, Saçan hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"İddia ediyorum, o komisyona Recep Tayyip Erdoğan bir dakika bile gelse o arkadaş orada altını ıslatırdı. Bunların anladığı dil bu işkenceciler, katiller, yıllarca işkence yaptılar."

Saçan, Kütahyalı'nın bu sözlerinin ardından "yayın yoluyla iftira ve hakaret" suçlarından dava açtı.

MAHKEME CEZA VERDİ

İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi davayla ilgili kararını açıkladı. Rasim Ozan Kütahyalı’yı “hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 116 gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, Kütahyalı’nın aynı suçlardan başka yargılamaları da olduğu için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına gerek olmadığına karar verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar