GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Rasim Ozan Kütahyalı

Sabah

Rasim Ozan Kütahyalı


Sabah gazetesinin yazarlarından Rasim Ozan Kütahyalı, bugün yayınlanan 'Şener olmak isteyenler ve Aleviler' başlıklı köşe yazısıyla dikkat çekiyor.

Köşe yazısında, Türkiye'nin Kürt meselesi kadar Alevi düşmanlığı sorununu da yenmesi gerektiğini vurgulayan Kütahyalı, şu ifadeleri kullanmış:

Dün de yazdığımız gibi Türkiye'nin daha güçlü ve ileri bir ülke olmasının önündeki en büyük bariyer Alevi meselesidir. Türkiye bu meseleyi de daha fazla özgürlük ve demokrasi ile çözmek zorundadır. Eğer Kürt meselesinin çözüm yoluna sokulduğu özgürlükçü perspektifle Alevi meselesi de çözülürse Türkiye kanatlanarak uçar.  

(...)

Eğer AK Parti hükümeti, Kürt meselesindeki büyük cesaretini Alevi meselesini çözme yönünde de gösterirse kimse Aleviler üzerinden bir kaos senaryosu kurgulayamaz.  

(...)

Öte yandan işin inanç kısmına bakarsak Türkiye Sünnileri de ehlibeyt soyuna, özellikle Hz. Ali'ye derin sevgiyle bağlıdır. Günlük hayatında Kızılbaş kelimesini aşağılayıcı dille anan birçok Sünni, ehlibeyt hikâyelerini dinlerken samimiyetle ağlar. Hacı Bektaş da aynı şekilde Türkiye Sünnilerinin çoğunluğu nazarında evliya mertebesinde bir dini figürdür.  


Toplumdaki her kesimi, farklılıkları ve kimlikleri ile kucaklayan bakış açılarının ve söylemlerin ülkeye barış ve huzur hediye edeceğinin bilinciyle, Rasim Ozan Kütahyalı'yı bugünün köşe yazarı olarak okuyoruz. 


Oktay İhsan / oktayihsan@gazeteciler.com   
ÇOK OKUNANLAR