GÜNDEM

Radyo D'den Hakan Gündüz'e tırpan

Alınan son karar ile "dinleyiciye ayıp ve haksızlık edildiğini" söyleyen DJ Hakan Gündüz Radyo D yönetimine, anlaşarak ayrılmak istediğini iletti

Radyo D'den Hakan Gündüz'e tırpan
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) - Doğan Holding yönetimini kızlarına devreden ve "Onursal Başkan" sıfatını üstlenen Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri'nin uygulanmasını denetlemek üzere açıklanan kurulda son 10 yılın muhasebesini yapıp şöyle demişti:

"Biz bağımsız ve tarafsız yayıncılık derken, kimileri bunu militan gazetecilik için bir vize olarak gördü. Bazı medya mensupları kendilerini kurumlarının üzerinde, adeta bir hükmi şahsiyet olarak algılamaya başladı."

Doğan Holding'in onursal başkanı Aydın Doğan'ın bu sözleri bir süredir hükümetin tepkisini çekeceği düşünülen isimlerin şirketler ile ilişkisinin kesilmesine neden oldu.

HAKAN GÜNDÜZ İLE YOLLAR AYRILDI

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın işine son verilmesinin ardından şimdi de Doğan Grubu'nun en değerli markalarından olan Radyo D, yeniden düzenleniyor: Radyonun sevilen seslerinden DJ Hakan Gündüz ile yollar ayrıldı.

Türkiye'nin en çok dinlenen sabah programını yapan Hakan Gündüz, uzun bir süre Uğur Dündar ile canlı bağlantı yaparak gündemi değerlendiriyordu.

KONUŞMA SÜRELERİ KISITLANDI

Star TV'nin satışı ve Uğur Dündar'ın gruptan ayrılmasından sonra Hakan Gündüz'ün programdaki konuşma sürelerine kısıtlama getirildi. Genelde müzik çalarak telif ücreti ödenmemesi için DJ'lerin daha fazla konuşması istenirken, Radyo D tam aksini yaparak Hakan Gündüz'ün daha az konuşmasını istedi.

Dinleyicisinin yoğun tepkiye neden olan bu durumu daha fazla kabullenmek istemeyen Hakan Gündüz ise Radyo D yönetimine, "dinleyiciye ayıp ve haksızlık edildiğini" söyleyerek anlaşarak ayrılmak istediğini iletti.

Gündüz, twitter ve facebook üzerinden binlerce takipçisine Radyo D ile yollarını ayırdığını şu satırlar ile açıkladı: "Arkadaşlar, 13 yıllık Radyo D serüvenim 28 Şubat süreciyle sona ermiştir..Tüm Doğan Medya çalışanlarına ve Doğan ailesine teşekkür ederim..!"

ÇALIŞANLAR DA DİNLEYİCİLER DE ÜZGÜN

Hakan Gündüz'ün radyodan ayrılması dinleyicilerin tepkisine neden olduğu gibi Doğan grubu çalışanları tarafından da üzüntüyle karşılandı.

Radyo D'nin etkili bir radyodan, müzik kutusuna dönmesi dinleyici kaybetmesine yol açacak görünüyor.
ÇOK OKUNANLAR