KULİS

Radikal'den ayrılan Akif Beki nerde yazacak?

Gazeteciler.com Akif Beki'nin nerede yazacağını ilan ediyor. Beki Radikal'den Hürriyet'e geçti.

Radikal'den ayrılan Akif Beki nerde yazacak?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER)  - Radikal'den ayrılan Akif Beki artık Hürriyet Gazetesi'nde yazacak. Asıl bomba ise gazetedeki köşesi... Beki Hürriyet'in eski başyazarı Oktay Ekşi'nin yerinden yazacak.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas, Aydın Doğan'dan köşe yazarlarına ayar çekmesini istemişti ya...

Görünen o ki Aydın Doğan şimdi o ayarı Hürriyet'e çekiyor.

BEKİ İLE HÜRRİYET'E GEZİ AYARI

İsmi AK Parti ile özdeşleşen ve bir dönem Başbakan Sözcülüğü görevi yapan Akif Beki, Radikal'den Hürriyet'e transfer edildi.

Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği için de adı geçen Beki'nin bu transferi gazetede taşları yerinden oynatacak.

Zira bu sıradan bir transfer değil. Akif Beki Hürriyet'te 4 gün yazı yazacak. Ama asıl önemlisi Hürriyet sayfalarındaki yeri olacak...

OKTAY EKŞİ'NİN KÖŞESİ ONUN

Akif Beki'ye Hürriyet'te açılan köşe eski başyazar Oktay Ekşi'ye ait. Bu durumda Akif Beki, Ertuğrul Özkök'ün de yeni komşusu olmuş oldu. Beki'ye 'başyazarlık' titri verilmeyecek olsa da Ekşi'nin eski sayfasında yer alacak olması başlıbaşına bir mesaj taşıyor.

Hatırlanacağı gibi Oktay Ekşi, 2010 yılında kaleme aldığı HES'lerle ilgili yazıda kantarın topuzunu kaçırmış ve AK Parti için "Analarını da satarlar" diye yazmıştı. Ekşi bu yazının ardından Hürriyet'ten istifa etmek zorunda kalmıştı.
ÇOK OKUNANLAR