GÜNDEM

Radikal.com.tr yine yenilendi

Radikal okurları, artık radikal.com.tr üzerinden Radikal'in yazıişleri toplantılarına katılacak; bloglarıyla Radikal yazarı olacak; Web TV'ye yolladığı haberlerle gündeme yön verecek.

Radikal.com.tr yine yenilendi
GAZETECİLER.COM - Medyada Radikal devrim sloganı ile Referans gazetesi ile birleşen, yazarlarının büyük kısmını kovan, boyunu tabloid boy haline getiren Radikal, bir süredir attığı yeni adımlara bir yenisini daha ekledi. "Dijital ortamda haber üretmek ve sunmak" için yenilendi.

İşte Radikal.com.tr'nin yenilikleri için yazdıkları...

DAHA ÇOK HABER DAHA ÇOK YAZAR

Yeni siteyle Ekonomi, Hayat, Spor başta olmak üzere tüm kategori sayfalarını genişlettik, haber yerleşimi ve niceliği açısından derinleştirdik. Radikal.com.tr artık sadece sizi selamlayan anasayfasından ibaret değil. Anasayfanın başındaki kategori alanlarına girdiğinizde daha çok haber, fotoğraf, video ve yazarla buluşabileceğiniz başka dünyalarla karşılaşacaksınız. 

OKUR ARTIK HABER DE YAPACAK


Siteye bir dizi yeni modül ekledik: Canlı Yazıişleri, Senden Haber, Radikal Blog ve Video Yorum. Özelliklerini sırayla anlatalım. 

Canlı Yazıişleri: 
Anasayfanın sağ bölümünde karşınıza çıkacak Canlı Yazıişleri butonuna bastığınızda bir canlı chat odasıyla karşılaşacaksınız. Bu chat odası, Radikal gazetesinin yazıişleri elemanları o günkü gazeteyi yapmak üzere yuvarlak masada toplandığında aktif hale gelecek. Bizim sabah ve öğle toplantısı sırasında, yani günde iki seans olarak.
Her gün bir Radikal editörü, ismi ve resmiyle, o chat odasının yöneticisi olarak sizlerle buluşacak. Chat odasının sağ tarafında o günkü toplantı için tartışmak üzere hazırladığımız gündem maddelerimiz bir liste halinde yer alacak. Radikal gazetesinin yazıişleri müdürlerinin, editörlerinin, bölüm şeflerinin ve muhabirlerinin elinde tuttuğu ‘gündem notları’nı bundan böyle siz de görebilecek, o notlara yenilerini ekleyip, varolanlarla ilgili fikirlerinizi paylaşabileceksiniz. Chat odasının o günkü yönetici editörü size yazıişleri masasında tartışılanları da iletecek. Böylece Radikal gazetesinin ve Radikal.com.tr’nin manşetlerine birlikte karar verebileceğiz.
Bu chat odasında ‘görev alabilmek’ için (sol üst köşedeki butona tıklayarak) ’ye üye olmanız yeterli. Halihazırdaki üyelerimiz fazladan herhangi bir işlem yapmadan Canlı Yazıişleri’ne katılabilir.
Tahmin edersiniz ki, küfür, hakaret, nefret söylemi içeren cümle ve kelimeler bu odada barınamayacak. Onun dışında her türlü öneri ve eleştiriye açığız. 

Senden Haber: International’ın web sitesi bunun bir benzerini iReport şekliyle uzun zamandır yapıyor. Biz de Senden Haber adını verdiğimiz bu modül sayesinde her okuyucu/kullanıcıdan bir muhabir yaratmayı planlıyoruz. Hazırladığımız özel arayüz sayesinde isteyen herkes çektiği videoyu, fotoğrafı ve/veya metni bize gönderebilecek. Biz de bu haberleri hem Radikal.com.tr’de hem de Radikal gazetesinde sizlerin imzasıyla yayımlayacağız. 

Gazetecilik kuralları çerçevesinde doğruluğunu teyid ettiğimiz haberler, bunu belirten özel bir logoyla yayımlanacak. Teyit edemediğimiz ama kişisel hikâyeler içeren (ve elbette hakaret, nefret söylemi, propaganda, dezenformasyon, ticari menfaat kokmayan) haberleri de yine kullanacağız. Ama teyit etmemiş olduğumuzu belirterek. 

Radikal Blog: Şimdilik blog yazan ya da sosyal medyadaki faaliyetleri dolayısıyla keşfettiğimiz birçok genç yazarı biriktirdik. Bu alan sayesinde her bir Radikal okuru, aynı zamanda bir Radikal yazarı olabilecek. Tek yapmanız gereken Radikal Blog sayfasına girip kendinize bir hesap açmanız. Ardından yazılarınızı ve fotoğraflarınızı istediğiniz sıklıkta yayınlayabileceksiniz. Radikal Blog sayfasında yazdıklarınız bazen Radikal gazetesinde de yayımlanacak. Blog yapısını uzun uzun anlatmama gerek yok. Takdir edersiniz ki, amacımız bir fikir platformu yaratmak, sıkışmış medyada kendisine yer bulamamış kimselere alan açmak.
Radikal ve Radikal.com.tr okurlarının çoktan böyle bir alana ihtiyacı vardı, geç bile kaldık.

RADİKAL WEB TV GELİYOR

WEB TV ile saat başı haber bülteni veren, canlı yayınların, röportajların, programların ve belgesellerin yayılanacağı neredeyse müstakil bir kanal kuruluyor sitemizin bünyesine. Yayına girdiğimiz bugün sistemin hazırlığı henüz tamamlanmadı ama son sürat çalışıyoruz. Çok yakında karşınıza yepyeni bir dünyayla çıkacağız. Şimdilik Web TV ile ilgili yeniliğimiz ise ‘Video Yorum’ adını verdiğimiz modül.
WEB TV’de yer alan her videonun altına yorum yazılabileceksiniz ama editörlerimizin seçeceği bazı videolar ‘Video Yorum’ adlı bu özel alana çekilecek. Söz konusu videoyla ilgili görüşleriniz anında onaylanacak ve özel bir sistem sayesinde ve adreslerinizde paylaşabilecek. Bu modül canlı yayınlarımız başladığında da aktif olacak.

NEDEN YAPTIK

Tüm bu yenilikleri niye yaptınız derseniz… İki temel sebebi var: Gazetecilik süreçlerini şeffaflaştırmak ve gazeteci-okur ayrımının azaldığı demokratik bir sistemle haber yapmak. Buna ihtiyacımız var, hem gazetecilerin, hem de okurların.

Birlikte başarabileceğimize inanıyoruz.
Çünkü Radikal böyle bir yer ve siz öyle okurlarsınız.
Hepimize hayırlı olsun. Sizleri kucaklarız.

ÇOK OKUNANLAR