MEDYA KÖŞESİ

'Polisler şort boyuna baktı' iddiası olay olmuştu! Star yazarı uyardı

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Hakan Ural'ın canlı yayında anlattığı ve 'suç duyurusunda bulunacağım' dediği, Ertuğrul Özkök'ün de köşesine taşıdığı olayı değerlendirdi.

 'Polisler şort boyuna baktı' iddiası olay olmuştu! Star yazarı uyardı

"Zaman zaman nerede pişirildiği bilinmeyen bir ‘şortlu kız’ hikayesi okuyoruz.." diyen Ersoy Dede, Hürriyet yazarı Özkök'ün geçtiğimiz günlerde köşesine taşıdığı ve bir gün sonra da olay yeri raporunu yayınladığı olaya ilişkin, "Şikayet üzerine gelen memurların, ‘bakayım şortun kısa mı?’ falan dediği hikayesi palavra çıkmış durumda.. Şimdi kime hizmet ettiği bilinmeyen bir müptezel, polis çağırdı diye memleket bölündü mü?.. Yapmayın n’olursunuz" ifadelerini kullandı.Yaşanan duruma ilişkin bir de uyarıda bulunan yazar şunları söyledi:

 Televizyondan, gazete köşelerinden işi köpürtmek beklenmeyen sonuçları da beraberinde getirebilir, dikkat etmek lazım.. 

Polisler kızların şort boyuna bakmadılar yani!

Önce Hakan Ural gündeme getirdi.. Ardından televizyonlara haber oldu.. Ertuğrul Özkök şöyle anlattı olayı; “.. Kafede oturan bir adam, müessesenin sahibini çağırıp ‘Şu kadının şortu beni rahatsız ediyor, atın buradan’ diyor…… Müessese sahibi itiraz edince polis geliyor… (polis de) kadına ‘Kalk da bakalım şortun kısa mı?’ diye soruyor….”  Ardından da eklemiş Özkök;“.. bu mesele var ya...Toplumu böler, paramparça eder, darmadağın eder…” .. Bu ‘şortlu kız’ işi anlaşılan iyi prim yapıyor.. Zaman zaman nerede pişirildiği bilinmeyen bir ‘şortlu kız’ hikayesi okuyoruz.. Bu da onlardan biri.. Fakat doğru değilmiş, gördünüz mü!.. Bir gün sonra yine Özkök’ün köşesinden, İstanbul emniyet müdürü Mustafa Çalışkan’ın açıklamasını okuyoruz. Meğer polisler iki kez ihbar olunca mecburen gelmişler.. İşyerinin dışında kadınlarla konuşmuşlar, kimse kimseden şikayetçi olmayınca gitmişler.. Oraya polis çağıran adam da 155’i arayıp ne dedi, Allah bilir.. Ama şikayet üzerine gelen memurların, ‘bakayım şortun kısa mı?’ falan dediği hikayesi palavra çıkmış durumda.. Şimdi kime hizmet ettiği bilinmeyen bir müptezel, polis çağırdı diye memleket bölündü mü?.. Yapmayın n’olursunuz..  Ayrıca söyleyeyim.. Bu türlü olayların yaşanması mıdır polarizasyonu körükleyen yoksa gerçek ortaya çıkmadan çıkıp televizyonlarda olmuş gibi anlatmak mıdır?.. Bence bu olay yaşanır, iyi/kötü çözülür gider.. Ama televizyondan, gazete köşelerinden işi köpürtmek beklenmeyen sonuçları da beraberinde getirebilir, dikkat etmek lazım..

 

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar