DİZİ DÜNYASI

Polis adayları Dexter mı Behzat Ç. mi izliyor?

Polis Akademisi Güvenlik Bilimler Fakültesi öğrencileri arasında yapılan anket polisiye dizilerin meslekte ne kadar karşılık bulduğunu ortaya koydu...

Polis adayları Dexter mı Behzat Ç. mi izliyor?
Polis Akademisi’nde yapılan ankete göre, polis adayı öğrenciler en çok CSI Miami ve Newyork dizilerini izliyor.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimler Fakültesi öğrencilerine “delil algısı” anketi yapıldı. Ankette 18-25 yaş aralığında 400 öğrenciye “Takip ettiğiniz CSI (olay yeri inceleme) dizisi hangisi?” sorusu yöneltildi. Verilen yanıtlara göre 400 öğrenciden 142’sinin olay yeri inceleme dizilerini izlediği tespit edildi. Dizi seyreden öğrencilerden 49’unun dünyaca bilinen “CSI Miami” ve “Newyork” adlı diziyi seyrettikleri belirlendi. “Dexter” dizisi ise ikinci sırada yer aldı.

Türk polisiye dizisi olan “Kanıt” da en çok izlenen üçüncü yapım oldu. Polisiye diziler Behzat Ç. ve Arka Sokaklar ise en az izlenen diziler arasında yer aldı. Ankete katılan polis adayları arasından Behzat Ç.’yi sadece 7 kişi izlerken, Arka Sokakları 6 kişinin takip ettiği ortaya çıktı. Bu dizileri “The Mentalist”, “Criminal Minds” ve “İpucu” adlı olay yeri inceleme dizileri izledi.

KAN, DNA VE KIL

Ankette öğrencilerin delil algıları ölçüldü. Yapılan değerlendirmede; 333 öğrencinin biyolojik delil türünde en fazla “kan”, “DNA” ve “kıl” delillerini kullanmayı tercih ettiği görüldü. Buna karşın “kepek-deri döküntüleri” ile “idrar ve gaita” seçeneği öğrenciler tarafından işaretlenen en az delil seçeneği oldu.

İLK 10 DELİL

Öğrencilerin ankette sorulan toplam 55 çeşitli delilden en önemli gördükleri ilk 10 delil şöyle sıralandı:

MOBESE görüntüleri

Kimlik belgeleri

Kimlik belgeleri

Parmak izi

Telefon kayıtları

Hard disk

Ses kayıtları

USB

Ateşli silahlar

Bilgisayar kasası
ÇOK OKUNANLAR